Vybíráme nejlepší reproduktory do 7 000 Kč

Vybíráme nejlepší reproduktory do 7 000 Kč
Fotografie: Ioannis Papadopoulos, fZone.cz
  • Ve výběru jsou vysoce odolné reproduktory standardu IP67
  • Samozřejmostí je i kvalitní zvuk či dlouhá výdrž na nabití
  • Které modely se dostaly do našeho výběru?


Vybíráme nejlepší reproduktory do 7 000 Kč

Sony SRS-XG300


Sony SRS-XG300 není s hmotností okolo 3 kg žádné monstrum, přesto si velice rychle navyknete na prakticky zakomponované silikonové madlo na horní straně, které navíc nemá žádný negativní vliv na estetiku produktu. Na spodní straně zařízení se nachází dvě silikonové nožičky, opodál se pak za krytkou schovává 3,5mm audiovstup, USB-A pro nabíjení smartphonu či jiné elektroniky (zařízení tedy slouží také jako powerbanka), vstup USB-C a dvojice tlačítek pro signalizaci stavu nabití a také nastavení doprovodných světelných efektů.

Jednou z největších předností tohoto reproduktoru je pak krytí dle certifikace IP67, což značí, že reproduktor snese i ponoření pod vodu. V každém případě to znamená, že může klidně hrát i někde v blízkosti bazénu na letní párty či jinde u vody. A kvalita zvuku?

Přestože se rozměrově Sony SRS-XG300 neřadí k nijak závratně velkým bezdrátovým reproduktorům, nenechá se zahanbit a z útrob vyloudí vskutku velmi hlasitý, ale především kvalitní zvuk, který se vyznačuje výraznějšími basy i bez aktivované funkce Mega Bass. Sklon k výraznějším basům ostatně provází celou řadu těchto bezdrátových reproduktorů, což ale není nijak na škodu a ti, kterým by zvukové nastavení nevyhovovalo, si mohou pohrát s ekvalizérem v rámci přidružené aplikace. Z podporovaných kodeků je tentokrát kromě SBC a AAC přítomen rovněž LDAC od Sony, který zajistí poslech ve vyšší (bezztrátové) kvalitě.

Sonos Roam


Pokud se řadíte mezi příznivce renomované značky Sonos, mohl by vás zaujmout relativně kompaktní reproduktor Sonos Roam. Tento model se chlubí vcelku nenápadaným, avšak povedeným designem, hmotností pouhých 429 gramů, ale i velmi vysokou odolností dle standardu IP67. To znamená, že se nelekne vody ani prachu a pouštění hudby u bazénu je tak zcela bezpečené.

Výhodou modelu Sonos Roam je rovněž Wi-Fi i Bluetooth konektivita či zabudovaná podpora hlasových asistentů. Pokud navíc máte doma již jiné Sonos reproduktory, není problém Sonos Roam používat jako jejich součást a ozvučit s ním třeba jednu (menší) místnost ve vaší domácnosti.

Mezi přednosti nepochybně patří i propracovaná aplikace Sonos pro iOS, ale i Android, která nabízí široké možnosti nastavení. Po stránce zvukové kvality potěší především skvěle prokreslené výšky a středy, nízké frekvence se naopak mohou zdát (vzhledem k trendu výrazných basů) mírně upozaděné. Celkově však Sonos Roam nabídne kvalitní vyvážený zvuk. Díky funkci Automatic Trueplay si navíc samotný reproduktor může „osahat“ prostředí, v němž hraje a upravit podle něj nastavení pro co nejlepší zvuk.

Bose SoundLink Revolve+ II


Bose SoundLink Revolve+ II je jedním z nejstylovějších reproduktorů v našem výběru. Jedná se o snadno přenositelný (ani ne kilogram těžký) reproduktor netradičního tvaru s praktickým poutkem, který zapadne takřka do každé místnosti vaší domácnosti. Konstrukce reproduktoru je navíc odolná a nabídne i odolnost dle standardu IP55. Na horní straně je pak sada přehledných tlačítek pro rychlé ovládání a elegantní logo výrobce.

Výhodou tohoto reproduktoru je možnost jej spárovat s aplikací Bose Connect dostupnou na iOS i Android a propojit jej s dalšími reproduktory Bose ve vaší domácnosti. Samotné párování reproduktoru s telefonem pak probíhá standardně skrze Bluetooth či i za pomoci NFC pro ještě rychlejší spárování. Stejně tak je ale možné reproduktor propojit se zdrojem zvuku skrze 3,5mm audiokonektor či USB. Bose SoundLink Revolve Plus II rovněž podporuje multipoint audio, což znamená, že k němu lze mít v jednu chvíli připojeny dva zdroje zvuku, mezi nimiž bude reproduktor chytře přepínat.

Bose SoundLink Revolve Plus II dále nabídne až 17hodinovou výdrž na plné nabití baterie, což je velmi solidní hodnota. V kombinaci s velmi kvalitním zvukovým výstupem, který je díky konstrukci 360stupňový, vysokou maximální hlasitostí i výraznými basy, se jedná o skvělou volbu pro náročné posluchače.

JBL Charge 5


Mezi naše favority se řadí reproduktor JBL Charge 5, který nabídne za rozumnou cenu hned několik klíčových parametrů. Začněme designem, který se nese v duchu dalších JBL přenosných reproduktorů. Jedná se tedy o menší válec o necelé hmotnosti 1 kilogramu s výrazným logem a silikonovými nožičkami. Stejně tak nabídne krytí dle standardu IP67, což znamená, že ho nerozhází ani ponoření pod vodu (do hloubky 1 metru po dobu 30 minut), tudíž je ideální na letní párty u vody.

Reproduktor je kompatibilní s aplikací JBL Connect, která umožňuje propojení dvojice stejných modelů v tzv. Stereo Mode režimu případně propojit až 100 reproduktorů v Party Mode režimu. Samotné párování reproduktoru je velmi jednoduché a díky nasazení Bluetooth 5.1 je i propojení se zdrojem zvuku o něco méně energeticky náročné. Výdrž na baterii ostatně činí až 20 hodin, což ze zařízení dělá ideálního společníka na delší cesty do přírody, kde může být nabíjení trochu komplikované.

Po zvukové stránce se lze těšit na pěkně oddělené výšky, středy i výrazné basy. Zkušenému posluchači tak nečiní problém velmi snadno rozpoznat jednotlivé instrumenty během poslechu, ale také si užít velmi vysokou hlasitost. Díky ní je JBL Charge 5 vhodný třeba i do větších (otevřených) prostor.

Marshall KilBurn II


Značka Marshall se proslavila svými kytarovými zesilovači, v její nabídce však nejdeme také velmi povedený a i stylově vypadající přenosný reproduktor Marshall Killburn II vyrobený ve Švédsku.

Tento 2,5kg těžký reproduktor se sice neřadí k těm nejznáze přenosným, zato však zaujme šasi potaženým koženkou, výraznou mřížkou reproduktoru s elegantním logem a praktickým poutkem. Na horní straně pak najdeme tři ovladače sloužící pro regulaci nejen hlasitosti, ale třeba i basové služky a také LED indikátor nabití baterie.

Vzhledem ke koženkovému exteriéru bohužel nedosahuje tento reproduktor tak vysoké odolnosti, dle standardu IP se jedná o X2, tudíž se bude cítit nejlépe v suchém a čistém prostředí bez prachu, i když jej menší déšť nerozhází. Zato však nabídne velmi slušný deklarovaný výkon 36 W a především špičkovou kvalitu i na nejvyšší hlasitost. Zákazníci si dále chválí jednoduché a rychlé Bluetooth připojení či výdrž až 20 hodin na jedno nabití.