XGIMI Horizon Ultra kombinuje výhodu laseru a LED

1
XGIMI Horizon Ultra kombinuje výhodu laseru a LED
Fotografie: XGIMI
  • XGIMI Horizon Ultra je o první domácí projektor 4K s dlouhou projekční vzdáleností a Dolby Vision na světě
  • Kombinuje laser a LED osvětlení
  • Má vlastní ozvučení a běží na něm Android TV 11

Na veletrhu IFA 2023 se představili i výrobci domácí audiovizuální techniky a mezi nimi i XGIMI. Ten ukázal zajímavý kousek označený jako Horizon Ultra, který se pyšní tím, že jde o první domácí projektor 4K s dlouhou projekční vzdáleností a Dolby Vision na světě.

Vedle toho je zajímavý i po technické stránce. Nabídne technologii Dual Light, která kombinuje laser a LED. Od obou technologií si má údajně vzít to nejlepší. Zákazník to pozná na velmi širokém barevném gamutu a opravdu vysokém maximálním jasu konkrétně až 2 300 lumenů. Zvolená kombinace má být také příjemnější pro sledování.

Projektoru ve vzhledu lehkého retra nechybí podpora Dolby Vision, HDR10 a myslí také na hráče. Po aktivaci herního režimu se odezva zmenší až na 18 ms. O ozvučení se starají integrované reproduktory Harman/Kardon s výkonem 2× 12 W a technologií DTS-Virtual: X.

Pokud nechcete, nemusíte tedy řešit ozvučení, stejně tak jako připojování zdrojů videa, protože na projektoru běží Android TV 11, kam nainstalujete skoro každou moderní streamovací aplikaci. Pro připojení k internetu můžete využít Wi-Fi 6 nebo klasický LAN, nechybí ani Bluetooth 5.2/BLE a taky řada fyzických portů: HDMI, HDMI (eARC) nebo USB a jíž zmiňovaný LAN.

Jak asi začínáte tušit, to vše nebude levné. Prozatím je známá cena pro americký trh, která činí 2 260 dolarů. Po přidání české DPH dojdeme k částce zhruba šedesát tisíc korun, což je cena, za kterou se prodává i UST laserový projektor XGIMI Aura. Jednoduché to tedy mít nebude.

Diskuze ke článku
Gallien CZ
Gallien CZ
Cena u nás v ČR už stanovená byla officialním distributorem na 45.990,- a myslím si že v budoucnu se v nějaké akci cena bude pohybovat okolo 39.990,-. Jen pro upřesnění pane redaktore taková malá technická poznámka jas se u projektorů neudává v Lumenech ale ANSI nebo ISO Lumenech. Osobně doufám že udávaná hodnota 2300 ISO lumen bude opravdu reálná. Protože u modelů Horizon/Horizon Pro byl reálný naměřený maximální jas max kolem 1400 ANSI kde udávaná hodnota vyrobcem byla 2200. Jedna funkce v této kategorii projektorů je ovšem novinkou a tou je elektronicky ovládaný opticky zoom což je jedna z věcí která je u většiny někdy i daleko dražší konkurence řešena manuálně.

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze