XGIMI představuje 4K projektor s IMAX Enhanced a špičkovým jasem

XGIMI představuje 4K projektor s IMAX Enhanced a špičkovým jasem
Fotografie: XGIMI
  • Projektor XGIMI Horizon Max si pamatuje nastavení promítání pro konkrétní místo
  • Disponuje špičkovým jasem 3 100 nitů a kontrastem 2 000:1

Projektory značky XGIMI na fzone.cz pravidelně testujeme, a tak jsme si nemohli nechat ujít představení novinek tohoto výrobce v rámci veletrhu CES 2024. Na něm výrobce odhalil dva nové projektory včetně velmi zajímavě vybaveného XGIMI Horizon Max.

Nový design a fantastický obraz

Projektor XGIMI Horizon Max zaujme nejen obrazovými parametry, ale také designem, který je podle výrobce mnohem prémiovější. Využita byla kombinace kovového rámu s nožičkami a dřevěnou mřížkou na přední straně. Jedná se přitom o 4K projektor s certifikací IMAX Enhanced, jež má zajistit parádní obrazovou kvalitu u kompatibilního obsahu. Novinka disponuje technologií ISA 5.0 (inteligentní přizpůsobení obrazovky), které umožňuje plně automatické přizpůsobení obrazu konkrétním podmínkám, jež panují v místnosti. Pomocí 3D ToF je projektor schopný rozpoznat své okolí a automaticky nastavit parametry promítání pro co nejlepší podívanou. Nejedná se sice o zcela novou funkci, ale právě Horizon Max by měl dosáhnout nové úrovně, co se týče spolehlivosti automatického nastavení. Projektor navíc nejenže vše nastaví, ale také si zapamatuje nastavení pro konkrétní místo, kde promítá.


Další zajímavostí je nepochybně technologie Dual Light 2.0, která kombinuje dva světelné zdroje. Díky nasazení tří laserů a optického enginu s MCL laserem nabídne novinka špičkový jas 3 100 lumenů a kontrast 2 000:1. Podle výrobce se tak jedná o nejjasnější projektor svého druhu.

XGIMI Aladdin

Kromě zmíněného projektoru XGIMI představilo rovněž netradiční zařízení Aladdin. To připomíná světlo na stropě, ukrývá v sobě však projektor schopný vykouzlit až 100" obrazovku a zároveň zvukový systém, podle XGIMI se tak jedná o zařízení 3v1.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze