YouTube odstraní videa s dezinformacemi o vakcíně proti COVID-19

YouTube odstraní videa s dezinformacemi o vakcíně proti COVID-19
Fotografie: The Verge
  • YouTube bojuje s videi obsahujícími falešné informace o koronaviru
  • Facebook zakazuje reklamy s dezinformacemi o očkování
  • Obecně lidé stále nemají důvěru v očkování

Platforma YouTube oznámila, že odstraní ze svého webu videa obsahující dezinformace o vakcíně proti COVID-19. Obsah sdělení, který je v rozporu s informacemi odborníků nebo Světové zdravotnické organizace, nebude povolen, informoval The Verge.

Vakcína proti COVID-19 by mohla být brzy dokončena, a proto zajišťujeme, že máme zavedené správné zásady a máme správné informace, abychom byli schopni odstranit ty mylné, týkající se vakcíny proti COVID-19,“ uvedl v e-mailu mluvčí YouTube, Farshad Shadloo. Tato videa by mohla ve svém obsahu zahrnovat falešná tvrzení, že jsou implantovány do těl lidí mikročipy nebo že vakcína způsobuje neplodnost. Obě tato tvrzení se nezakládají na pravdě.

Nové pokyny jsou rozšířením stávajících zásad YouTube. Tyto zásady zakazují videa, která falešně naznačují, že koronavirus neexistuje nebo videa, která tvrdí, že virus není nakažlivý, tím pádem není ani potřeba vyhledat lékařskou pomoc.

Facebook zase oznámil, že nepovolí reklamy, které odrazují od očkování a podnikne vlastní kroky proti falešnému obsahu. „Nechceme tyto reklamy na naší platformě,“ uvedla sama společnost.

Zásady platformy se mění ruku v ruce s dokončením klinických testů vakcíny proti COVID-19. Důvěra veřejnosti v tuto vakcínu je však stále nízká. Mnoho lidí v USA si myslí, že vývojový proces je politický, nikoli vědecký.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze