YouTube otočilo a nakonec aplikaci pro Apple Vision Pro přichystá

YouTube otočilo a nakonec aplikaci pro Apple Vision Pro přichystá
Fotografie: Apple
  • YouTube má nativní aplikaci pro brýle „v plánu“
  • Není jasné, kdy přijde
  • Je potřeba dořešit speciální typy videí

Už to vypadalo, že chytré brýle Vision Pro od Applu budou mít těžký start do života, alespoň co se (ne)podpory aplikací týče. Firmy provozující Spotify, Netflix a YouTube ještě před zahájením prodeje oznámily, že se v dohledné době nebudou pouštět do vývoje nativních aplikací a případné zájemce odkázaly na webová rozhraní svých služeb.

Alespoň v případě posledního zmiňovaného subjektu to ale nakonec bude jinak. Mluvčí YouTube Jessica Gibbyová poskytla redakci theverge.com prohlášení: „Jsme nadšeni, že Vision Pro byl spuštěn, a podporujeme ho tím, že zajišťujeme, aby uživatelé YouTube měli v Safari skvělé zážitky. V tuto chvíli nemáme žádné konkrétní plány, které bychom mohli sdílet, ale můžeme potvrdit, že aplikace Vision Pro je na našem plánu.

Nebylo však upřesněno, v jakém časovém horizontu se první majitelé brýlí dočkají. Vše bude záležet na tom, jak moc si dá YouTube záležet. Může jen upravit svoji aplikaci pro iPady, což by mohlo jít rychle. Pro plný zážitek ale budou muset obě firmy vyřešit podporu rozsáhlé knihovny 360 a VR videí na YouTube. YouTube nabízí 3D od roku 2011 a podporu 360 od roku 2016, ale nic z toho na Vision Pro nefunguje.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze