Zažijte vesmírnou turistiku se suborbitálním raketoplánem VSS Unity

Zažijte vesmírnou turistiku se suborbitálním raketoplánem VSS Unity
Fotografie: virgingalactic.com
  • Nový raketoplán od společnosti Virgin Galactic vynese do vzduchu až šest zákazníků
  • Lidé se budou moci podívat na planetu Zemi z Vesmíru

Soukromá společnost Virgin Galactic, která se věnuje vesmírné turistice, ukázala světu interiér jejich nové kosmické lodi. Jedná se sice o pouhé vizualizace, takže doopravdy nevíme, jak loď vypadá, ani kdy bude připravena pro zákazníky, ale i přesto poskytují poměrně přesnou představu o vzhledu kabiny.

Malý suborbitální raketoplán nese název VSS Unity, létá do výšky 80 km a díky snímkům víme, že se do něj vleze až šest „astronautů“. Kabina je ale modulární, takže může být přestavěna tak, aby byla na jedné straně jen tři sedadla a na druhé straně stály výzkumné stojany.

VSS Unity kabina

Každý zákazník zažije jedinečnou zkušenost díky dvěma oknům a dvěma kamerám, které bude mít jen pro sebe. Kromě toho si také vyzkouší, jaký je stav beztíže, při kterém se jeho sedadlo položí téměř do vodorovné polohy, aby byl prostor kabiny co největší.


Společnost prozradila, že raketoplán VSS Unity čeká let do Nového Mexika, který umožní provést poslední důležité testy. Zatím ale není jasné, kdy budou lety v nabídce i pro širokou veřejnost. I přestože interiér kabiny vypadá skvěle, technici se chtějí primárně zaměřit na funkčnost a bezpečnost.

Fáze letu VSS Unity
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze