Žena koupila letadlo za jedinou libru a nyní v něm pořádá párty za obrovské sumy

2
Žena koupila letadlo za jedinou libru a nyní v něm pořádá párty za obrovské sumy
Fotografie: unsplash.com
  • Letadlo se přestavovalo 14 měsíců a stálo to 14,5 milionu korun
  • Má společenskou místnost i bar

Vysloužilá letadla končí různě. Některá si koupí jiné letecké společnosti, jiná jsou definitivně uzemněna a zhruba 80 až 85 % letadel lze recyklovat. Suzannah Harvey, generální ředitelka soukromého letiště Cotswold v Anglii, koupila v říjnu 2020 letadlo Negus 747. Cena vás asi překvapí, letadlo ji stálo pouhou 1 libru (29 Kč). Nákup však nebyl jen tak a zahrnoval i smlouvu, kde se majitelka zavazuje o letadlo starat, dokud bude ekonomicky životaschopné. Letadlo se předělávalo 14 měsíců, aby se z něj stalo luxusní „párty letadlo“. Cena za hodinu párty v něm začíná na přibližně 1 300 USD (necelých 28 000 Kč).

Celá přestavba stála téměř 500 000 liber (14,5 milionu korun) a trvala déle, než se původně plánovalo, jelikož několikrát došlo k problémům s materiálem v důsledku pandemie. Ekonomická část byla předělána na společenskou místnost a z kuchyně se stal bar. Kokpit naopak zůstal v původním stavu, uvedlo CNN. Oficiálně se letadlo otevře na konci měsíce a je přizpůsobeno k dětským narozeninovým oslavám, firemním prezentacím, představování nových produktů a má i svatební licenci. Svatba v letadle vás vyjde na téměř 350 000 Kč (12 000 liber). Za tuto cenu získáte pronájem na 24 hodin.


Diskuze ke článku
Jiří Forejt
Jiří Forejt
Svatby za mých mladých let většinou probíhaly v hotelích, restauracích, malebných vesnických hospůdkách a nebo v domácím prostředí. Dnes, jak jsem se dočetl, někde i v letadle. To je hezké, že.
Vlastimil Peška
Vlastimil Peška
A co je špatného na svatbě v letadle?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze