Zítra se spustí centrální rezervační systém pro očkování proti COVID-19

Zítra se spustí centrální rezervační systém pro očkování proti COVID-19
Fotografie: unsplash.com
  • Ministerstvo zdravotnictví ho spustí v pátek 15. ledna 2021 v 8:00
  • Zatím se mohou přihlásit pouze lidé starší 80 let
  • Zájemci se budou moci přihlásit prostřednictvím webu nebo telefonní linky

Ministerstvo zdravotnictví informovalo o spuštění dnes, ale zatím se mohou přihlásit pouze lidé starší 80 let. Registrace bude probíhat přes web registrace.mzcr.cz nebo na telefonní lince 1221.

Lidé se přihlásí prostřednictvím formuláře, tím potvrdí souhlas s očkováním. Podle vyplněného formuláře je vypočteno bodové skóre, které určí, kdy bude osoba vyzvána k rezervaci na konkrétní termín.


„Rezervační systém poskytne rezervaci prvního i druhého termínu současně, a to včetně možnosti změny data i připomínek na jednotlivé návštěvy. To vše na jednom místě. Systém pracuje s dalšími informačními systémy resortu, např. ISIN, který je využíván k zaznamenání provedeného očkování a zároveň k vystavení certifikátu o provedeném očkování. Celkové řešení přináší lepší koordinaci a logistiku očkování na celostátní i krajské úrovni. Při přípravě nového systému tým využil zkušenosti s objednávkovým systémem pro testování obyvatel na koronavirus,“ uvedl Jan Blatný, ministr zdravotnictví.

Zájemci musí nejdříve na webu při otevření formuláře vyplnit telefonní číslo, na které přijde PIN kód pro potvrzení. Tento kód slouží pouze jako bezpečnostní opatření proti neoprávněnému přihlašování. Poté budou zájemci pokračovat dál ve vyplňování jména, trvalého bydliště, rodného čísla a názvu zdravotní pojišťovny. Také musí vybrat místo, kde se chtějí nechat očkovat.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze