2. světová válka zblízka, apokalyptický thriller a dokument o záhadné vraždě

Na co se o víkendu podívat na Netflixu a HBO
2. světová válka zblízka, apokalyptický thriller a dokument o záhadné vraždě
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • O víkendu se můžete podívat na nové dokumenty i filmy
  • Apokalyptický thriller s Julii Roberts je dostupný od dnešního dne na Netflixu
  • HBO Max nabízí ke zhlédnutí první díl dokumentu o vraždě, která se stala v Bostonu roce 1989

Blíží se víkend a pokud si chcete odpočinout u televize, pak jste tady správně. Netflix tento týden vydal několik filmů i dokumentů, které stojí za zhlédnutí. HBO Max pak nabízí dokument o vraždě, která se stala na konci 80. let a přinesla rasovou nevraživost. Co nejvíce zaujme vás?

Druhá světová válka: Na frontě

Jestliže vás zajímá, jak se detailně odehrávala druhá světová válka na různých místech světa, pak vás tento dokument zaujme. Šestidílná minisérie ukazuje reálné záběry, které byly restaurovány a kolorovány, abyste tak dostali doposud nejlepší záběry, které byly pořízeny přímo uprostřed dění. Některé události byly natočeny dodatečně, aby dokreslily situace, ve kterých se lidé nacházeli. Dokument ukazuje nejen to, co se dělo na jednotlivých frontách, ale i zvěrstva, která byla prováděla na lidech.

Nech svět světem

Od dnešního dne je na Netflixu dostupný thriller Nech svět světem, který ukazuje, co by se stalo, kdyby Ameriku zasáhly kybernetické útoky. Amanda (Julia Roberts) zarezervuje na prázdniny obrovský dům, kam se vydá společně se svým manželem Calyem (Ethan Hawke) a dvěma dětmi. Nejdříve vše vypadá jako odpočinková dovolená, vše se ale začne obracet ve chvíli, kdy na pláž narazí obří tanker, následně vypadne internet a rodině večer na dveře zaklepe muž s dcerou, který tvrdí, že pronajatý dům je jejich a prosí o přespání, jelikož ve městě vypadla elektřina.

Nech svět světem

Výpadek proudu ale způsobí apokalypsu, která zajistí chaos v dopravě i pády letadel. Jelikož nefungují ani telefony, není možné zjistit, co se přesně děje. Jak se s hroutícím se světem všichni vyrovnají? Film byl natočen podle knižní předlohy Rumaana Alama, kterou napsal v roce 2021.

Vražda v Bostonu: Případ Carol Stuartové

Na HBO Max je ke zhlédnutí první díl třídílné minisérie o vraždě, která se stala v Bostonu ve čtvrti Mission Hill. Vše začíná tím, že muž volá na tísňovou linku, kde oznamuje, že byl on i jeho žena postřeleni. Jeho těhotná žena byla střelena do hlavy a po několika hodinách umírá, on přežil. Postřelený muž Chuck obviňuje ze střelby muže černé pleti, který měl na sobě běžecké oblečení. Začíná tak pátrání, které má na svědomí rasovou nenávist.

Dokument ukazuje reálné záběry a výpovědi policistů, kteří se v té době podíleli na vyšetřování. Ukazuje také historii Bostonu a souvislosti, které vedly k tomu, že byl tento případ sledován médii.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze