28 let poté přijde do kin už po 23 letech. Nedává to smysl? Čtěte dál…

28 let poté přijde do kin už po 23 letech. Nedává to smysl? Čtěte dál…
Fotografie: Twentieth Century Fox Film Corporation
  • Snímek 28 dní poté je kultovním zombie filmem z roku 2002
  • Dočkal se jednoho pokračování
  • Na rok 2025 byl naplánován jeho třetí díl

I když je za první film zombie žánru považována Romerova klasika Noc oživlých mrtvol z roku 1968, své nezastupitelné místo zde má i snímek 28 dní poté z roku 2002. Ten jako jeden z prvních přišel s myšlenkou, že ono zmatené a agresivní chování „nemrtvých“ nemusí být nějakým nadpřirozeným jevem, ale projevem virové nákazy. Ve filmu šlo konkrétně o vzteklinu, která měla drtivý vliv nejen na nakažené jedince, ale i celou společnost, která následkem epidemie prakticky zkolabovala.

Úspěch nenápadného snímku odstartoval nejen kariéru Ciliana Murphyho, ale i novou vlnu zájmu o zombie, která se projevila hlavně v počítačových hrách. Logicky pak následovalo pokračování z roku 2007 s předvídatelným názvem 28 týdnů poté, který se věnuje těžkostem obnovy společnosti, kterou virus kompletně rozvrátil. Následně se spekulovalo o tom, že by mohl přijít i další díl „28 měsíců poté“, jenže to už byli všichni touto tematikou natolik přejedeni, že k realizaci nedošlo.

Jak ale informuje variety.com další díl bude režírovat Danny Boyle a scénář k němu napíše Alex Garland, kteří se podíleli i na prvním filmu. Murphy bude podle Variety jedním z výkonných producentů, ale před kamerou se neukáže. O ději prozatím nepadlo ani slovo a je známé jen datum premiéry: 20. června 2025. Bylo by zajímavé, kdyby to bylo načasováno na skutečné 28. výročí původního filmu v roce 2030, ostatně už tak je zajímavé uvědomit si, že původní snímek je takto starý, byť je aktuálnější, než byl v době svého uvedení.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze