Aaron Sorkin píše pokračování Sociální sítě

Aaron Sorkin píše pokračování Sociální sítě
Fotografie: youtube.com
  • Filmový hit z roku popisuje univerzitní začátky Facebooku
  • Pokračování se bude věnovat aktuálním událostem, které vyvrcholily útokem na Kapitol

Scénárista Aaron Sorkin je známý zejména svými filmy zachycujícími zlomové okamžiy moderní historie, zejména technologický rozvoj. To byl námět jeho snímku Steve Jobs, z roku 2015, o pět let dříve se zase zaměřil na Marka Zuckerberga a počátky samotného Facebooku. Od svého skrovného startu na vysoké škole však Facebook urazil ohromný kus cesty, což zajisté přineslo řadu dalších příběhů.

Některé z nich budeme mít možnost vychutnat si převyprávěné na stříbrném plátně nebo obrazovkách našich digitálních zařízení. Podle hollywoodreporter.com to oscarový scénárista prozradil, když byl během živého vysílání podcastu The Town dotazován na to, jak Facebook a sociální média ovlivnily demokracii v letech, která uplynula od jeho hitu z roku 2010.

I když konkrétně neprozradil, jaký bude děj snímku, lze očekávat, že to nebude oslavný epos. Scénárista obvinil tuto a další sociální sítě z toho, že stály za nepokoji, které si 6. ledna vyžádaly životy pěti lidí a vedly ke zranění více než 140 policistů. „Podívejte, ano, budu o tom psát,“ řekl Sorkin moderátorům podcastu. „Za 6. leden viním Facebook.“ Na otázku, co tím konkrétně myslí, odpověděl, že si „máme koupit lístek do kina“. Odpověď však nabízí i samotná realita: V rámci vyšetřování událostí z 6. ledna byly předvolány společnosti Facebook, Google, Twitter a Reddit. Zákonodárci naznačili, že Facebook nepodnikl patřičné kroky k řešení hnutí „Stop the Steal“, které bylo organizováno na této platformě, a že nebezpečí, které tyto skupiny představují, rozpoznal až po násilnostech ve Washingtonu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze