Jak budou vypadat lidé, kteří pracují z domova v roce 2100? 3D model vás pobaví

Jak budou vypadat lidé, kteří pracují z domova v roce 2100? 3D model vás pobaví
Fotografie: unsplash.com
  • Modelem je žena, která má shrbená záda, oteklé oči a ruce zakřivené do pařátu
  • Lidé pracující z domova budou mít v budoucnu zvýšené riziko zdravotních problémů
  • Odborníci radí každých 20 minut vstát od monitoru a dělat alespoň na 20 sekund něco jiného

Práce z domova se v posledních letech stává stále populárnější, a to hlavně díky pandemii koronaviru. V důsledku toho se objevují různé spekulace o tom, jak by tato změna životního stylu mohla ovlivnit vzhled a zdraví jednotlivců. Britská nábytkářská společnost Furniture At Work vytvořila 3D model, který ukazuje, jak by mohli vypadat lidé v roce 2100, kteří pracují pouze na „home office“. Modelem je žena jménem Anna, která má shrbená záda, oteklé oči a ruce zkřivené do pařátu.

Podle tohoto modelu by mohli mít lidé pracující z domova v budoucnosti zvýšené riziko několika zdravotních problémů. Časté používání počítačů a elektronických zařízení by mohlo vést k problémům se zrakem, způsobujícím otoky a zarudnutí očí. Také by mohlo docházet k nadměrnému napětí svalů v důsledku nevhodného držení těla při dlouhodobém sedavém způsobu práce.


„Anna je ukázkou toho, jaké důsledky může mít soustavné využívání technologií, dlouhá doba strávená za obrazovkou a špatné držení těla. Model upozorňuje nejen na fyzické, ale i duševní problémy, které s tím potenciálně souvisí,“ uvedla společnost pro daylimail.com.

Tým odborníků vytvořil Annu na základě výzkumu z univerzity v Leeds, který zjistil, že třetina britských kancelářských pracovníků nemá doma žádný vyhrazený pracovní prostor. Anna se stala také obětí přibírání na váze, slabému imunitnímu systému kvůli nedostatku čerstvého vzduchu, úzkosti a depresím. Na sobě má růžové špinavé oblečení, vrásky ve tváří, neučesané vlasy a celkový dojem není vůbec pozitivní.

Na základě těchto zjištění odborníci na zdraví vyzývají osoby pracující ve své domácnosti, aby přijaly opatření, které bude posilovat jejich zdraví. Odborníci doporučují pravidlo 20 – 20 – 20. To znamená, že by lidé měli každých 20 minut vstát od monitoru alespoň na 20 sekund a jít dělat něco, co je vzdálené alespoň 20 stop (zhruba 6 metrů) od pracovního místa.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze