Acer C250i je první přenosný projektor s portrétním režimem

1
Acer C250i je první přenosný projektor s portrétním režimem
  • Na dnešní tiskové konferenci Acer uvedl mimo pár notebooků také zajímavý projektor
  • Za krkolomným označením C250i se skrývá přenosný projektor s vlastní baterií
  • Jde o vůbec první projektor s portrétním režimem, obsah zobrazí i z různých úhlů

Acer dnes odhalil jeden z nejzajímavějších kompaktních projektorů současné doby. Nese označení C250i a pyšní se skutečným Full HD rozlišením, které by se i u přenosných projektorů mělo stát standardem.

Jedná se o válec, který je navíc po svém obvodu sesekán tak, aby se dal položit dle požadavků uživatele. Díky tomu nebudete závislí na stativu, ve kterém by byl projektor umístěn, a lépe se tak bude hledat vhodná pozice, například pro projekci na protější zeď z nižšího konferenčního stolku. Promyšlenost celého designu je tedy v tomto případě klíčová. Samozřejmě si můžete pořídit i standardizovaný stativ, potřebný závit novince nechybí.

Projekce je zajištěna pomocí LED lampy, která se již také stala standardem. Lampa by měla vydržet zhruba 30 tisíc hodin. Acer C250i se chlubí i další předností, a to portrétním režimem. Pokud jej postavíte na jeho základnu, projekce se automaticky přetočí, a to bez okolních světlých pruhů. Ano, obraz na výšku dokáže přetočit většina projektorů, v takovém případě se však nevyhnete právě vysvíceným pruhům, kam běžný projektor zkrátka nevysílá žádný obsah. Samozřejmostí je možnost korekce lichoběžníkového zkreslení.

Acer uvádí, že portrétní projekce je vhodná například pro videokonference, případně pro konzumaci obsahu, například z Instagramu a dalších sociálních sítí.

Acer C250i

Baterie by měla na jedno nabití vydržet až 5 hodin, obsah lze přímo streamovat skrze smartphony s iOS a Androidem. Svítivost činí 300 ANSI lumenů, což rozhodně není hodnota, díky které by dokázal nahradit kupříkladu váš televizor. V zatemněné místnosti však na problémy nenarazíte. Pro úplnost dodáme, že kontrastní poměr činí 5 000 : 1.

Vzhledem ke slušné výdrži může projektor posloužit i jako záložní powerbanka pro váš smartphone. Výkon reproduktorů činí 5 wattů. Kromě bezdrátového spojení nabízí projektor také možnost připojení skrze HDMI, dále se na těle nachází USB-C a USB-A pro přímé přehrávání obsahu (třeba z flashdisku). Nechybí ani audio konektor a čtečka paměťových karet.

Projektor dorazí na trh v lednu za cenu 539 euro, tedy zhruba 14 tisíc korun.

Diskuze ke článku
T
Nebylo by lepsi, kdyby vydrzel bez nabijecky "jen" 3/4 hodiny, ale mel 2000lm a mohl byt tak skutecne pouzitelny???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze