Air Bank přichází s přihlášením do internetového bankovnictví načtením QR kódu

Air Bank přichází s přihlášením do internetového bankovnictví načtením QR kódu
Fotografie: airbank.cz
  • Stačí načíst QR kód z přihlašovací stránky do internetového bankovnictví
  • V aplikaci My Air přihlášení potvrdíte otiskem nebo Face ID, případně heslem
  • Už si nemusíte pamatovat přihlašovací jméno ani heslo

Vyťukat přihlašovací jméno, pak heslo (obojí si navíc pamatovat) a občas ještě odťuknout potvrzení v aplikaci My Air nebo přepsat ověřovací kód z SMS. Tím už se teď při přihlašování do internetového bankovnictví prokousávat nemusíte. Air Bank oznamuje, že vytvořila další způsob přihlášení do internetového bankovnictví – pohodlně a pár ťuknutími v aplikaci My Air ve vašem mobilu, jak společnost oznamuje v tiskové zprávě.


Postup je úplně jednoduchý:

  1. Mobilem načtete QR kód z přihlašovací stránky do internetového bankovnictví.
  2. V aplikaci My Air přihlášení potvrdíte otiskem nebo Face ID, případně heslem. A je to.

K načtení QR kódu vám poslouží čtečka, kterou banka přidala do aplikace My Air. Najdete ji v patičce přihlašovací obrazovky do aplikace pod ikonkou klíče. To ale není jediná cesta, jak se ke čtečce QR kódu v My Air dostanete. Stačí i trošku déle podržet ikonu aplikace My Air na ploše telefonu a otevře se vám rychlé menu spolu s touto možností. A pokud už budete v aplikaci přihlášení, ikonku klíče najdete i v hlavičce Chytrého přehledu. K načtení QR kódu můžete využít i jakoukoliv jinou čtečku, kterou používáte. Ta vás také přesměruje do aplikace My Air, kde přihlášení do internetového bankovnictví úplně stejně bezpečně potvrdíte. Jen si prosím ověřte, že máte aplikaci pro potvrzování úkonů v internetovém bankovnictví nastavenou.

Aplikace My Air

Místo hesla do internetového bankovnictví otisk v aplikaci

S touto novinkou myslí Air Bank hlavně na ty, kteří svůj účet obsluhují v podstatě už jen z mobilu. Dřív nebo později se totiž může stát, že se do internetového bankovnictví přihlásit potřebovat budou a právě pro takové případy je zde tento postup pomocí aplikace My Air. Současně řeší nemilou situaci, kdy jste zapomněli heslo do internetového bankovnictví. K ověření, že přihlašujete právě vy totiž dojde  otiskem prstu, Face ID, případně heslem do aplikace.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze