Air New Zealand zahájil přímé lety do USA. Řadí se mezi ty nejdelší

Air New Zealand zahájil přímé lety do USA. Řadí se mezi ty nejdelší
Fotografie: unsplash.com
  • Dreamliner letěl z Aucklandu do New Yorku 16 hodin
  • Při zpátečním letu nebyla naložena všechna zavazadla kvůli výjimečné situaci, která nastala vlivem špatného počasí
  • Tento let se zařadil mezi nejdelší na světě

Air New Zealand o svém plánu udělat přímou linku z Aucklandu do New Yorku informoval již v březnu, to ale byly ještě hranice Nového Zélandu pro turisty zavřené. Situace se ale již změnila a letecká společnost má za sebou první přímý 16hodinový let na letiště JFK v New Yorku v Boeingu 787–9 Dreamliner.

Kromě New Yorku létá Air New Zealand do dalších pěti destinací ve Spojených státech, ale let do NY je v současnosti jediným přímým letem na východní pobřeží. Na slavnostním letu byla podávána novozélandská vína, masa a nechyběl ani drinky Cosmopolitan a Manhattan. Na palubě byl i Greg Foran, který podával jídlo ve vyšších třídách.


Let do NY probíhal mimo několik menších turbulencí bez potíží, ale cesta zpět přinesla pro několik cestujících nepříjemné zjištění – po příletu do Aucklandu zjistili, že jejich zavazadla s nimi nepřiletěla. „Bohužel vzhledem k dalším požadavkům na palivo kvůli nepříznivému počasí nebylo možné některé zavazadla zákazníků naložit v New Yorku. My je ale co nejdříve dopravíme na Nový Zéland. Omlouváme se za způsobené nepříjemnosti,“ řekl pro CNN Travel provozní ředitel Air New Zealand Alex Marren. Letecká společnost také uvedla, že se jednalo o ojedinělý případ způsobený extrémním počasím.

Ačkoliv tento let patří k těm delším, nejdelší lety aktuálně provozuje společnost Singapore Airlines mezi Singapurem a New Yorkem (JFK) + Newarkem (New Jersey), přičemž do NY trvá let přibližně 18 hodin. Pozadu nezůstane ani australská společnost Qantas, která si už objednala 12 letadel Airbus A350–1000 a chce v roce 2025 zařadit lety do New Yorku a Londýna. Oba lety budou trvat přes 19 hodin – stanou se tak nejdelšími na světě.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze