Aplikace O2 TV pro LG a Android TV se odkládá. Dorazí až příští rok

5
Aplikace O2 TV pro LG a Android TV se odkládá. Dorazí až příští rok
Fotografie: o2
  • Ke sledování O2 TV je zpravidla nutný speciální set-top box
  • Výjimkou jsou od loňského roku televize Samsung, které mají vlastní aplikaci
  • Plánované aplikace pro ostatní systémy operátor odložil

Jednou z možností, jak přijímat klasické televizní vysílání, je IPTV, tedy internetová televize. Tu má několik let v nabídce také náš nejstarší operátor O2. V případě zájmu však musíte mít speciální set-top box, což znamená další zařízení k vaší televizi a navíc ještě dálkové ovládání. Netřeba dodávat, že toto řešení není nijak praktické, zejména v dnešní době, kdy téměř všechny nové televize spadají do kategorie chytrých a umožňují instalovat aplikace stejně jako mobilní telefony.

Na lepší časy se začalo blýskat v loňském roce, kdy jsme vás informovali o tom, že O2 představilo vlastní aplikaci pro operační systém Tizen, který je využíván v chytrých televizích Samsung. Majitelé tak k příjmu nemusí mít zbytečný set-top box. Okamžitě se vyrojily otázky, kdy se aplikace dostane i na další důležité systémy v rámci segmentu chytrých televizí. V loňském roce O2 přislíbilo, že hodlá připravit aplikace také pro televize LG a modely s Android TV. Předběžně byl termín stanoven na rok 2020, respektive jeho druhou polovinu.

Jelikož jsme se přehoupli do druhé poloviny roku 2020, optali jsme se O2 na to, jak to s přípravami aplikací vypadá. Bohužel pro případné čekatele nemáme dobré zprávy. V letošním roce totiž aplikace pro LG TV a Android TV rozhodně vypuštěna nebude. O2 v průběhu prvního pololetí přehodnotilo své priority a vydání aplikací odložilo až na rok 2021. Čekání se tak výrazným způsobem protahuje.

Diskuze ke článku
Josef Pepa Neduha
Josef Pepa Neduha
jako naschvál, když jsem kupoval před necelými dvěma roky televizi říkal jsem si že systém android je nejpravděpodobnější systém na který vznikne aplikace pro O2 tv, a ejhle, O2 z vysoka sere na zákazníky, jsou tam degenerovaný? či aplikaci pro android tv po celou tu dobu co nám ji slibují ani nevyvíjejí ačkoliv psali že na ní pracují, ale že tam mají "nějaké problémy"? nebýt fotbalu tak seru na nějaké O2TV, takže další minimálně rok vývoje a pak někdy možná stejně vydají nefunkční zmetek jako je u O2 zvykem. a kolik roků vývoje to bude? i když mají základ z aplikace pro mobilní android, bych zvracel
Petr Šťastný
Petr Šťastný
Naposledy upraveno: 29. 7. 2020 07:58
.
Pavel Štoček
Pavel Štoček
Já už jim na TV seru, zrušil jsem to. Konkurence je je lepší a to výrazně a Fotbal? Na ten jim seru
Janča Jijinka Kubíčková
Janča Jijinka Kubíčková
Dnes jsem synovi zakoupila televizi s androidem a bylo mi řečeno, že se připojím přes wifi na o2 tv, kterou máme v obýváku.. Po zapojení jsem zjistila, že tam o2 vůbec není.. Hlavně, že je tam T-mobile, ten nepotřebuji.. Takže plno peněz vyhozeno úplně zbytečně !!!
Kdy bude android aktuální prosím ???

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze