Velký rok pro O2 TV. Spousta nových funkcí a aplikace pro chytré televize

Velký rok pro O2 TV. Spousta nových funkcí a aplikace pro chytré televize
Fotografie: O2
  • Operátor přichystá nový set-top box
  • Dočkat bychom se měli dlouho vyhlížených aplikací pro chytré televize
  • O2 slibuje například možnost vytváření uživatelských profilů

O2 TV je největší digitální televizí v České republice, ke konci roku 2020 ji využívalo 529 tisíc zákazníků. I přes nezpochybnitelný počet aktivních uživatelů má však služba k dokonalosti opravdu velmi daleko. Poměrně časté jsou různé výpadky či nepříliš komfortní ovládání. Kapitolou sama pro sebe je neustálá nutnost využívat set-top box, protože aplikace pro chytrou televizi je dostupná pouze u modelů značky Samsung. Mnohé z tohoto by se však v letošním roce mělo změnit. Operátor dnes oznámil smělé plány na rozvoj své digitální televize.

O2 TV

V letošním roce O2 představí novou televizní platformu, na kterou plánuje postupně převést celou bázi svých zákazníků. Majitele O2 TV tak čeká v průběhu roku 2021 celá řada novinek. „Díky nové platformě nabídneme divákům například nové, přehledné a uživatelsky přívětivé televizní rozhraní s možností vytvářet profily pro jednotlivé členy domácnosti nebo ještě lepší třídění obsahu a rychlejší přepínání,“ vysvětluje Dana Tomášková, ředitelka O2 TV a digitálních služeb, a dodává: „Zákazníci si budou moct pořídit také moderní set-top box a dočkat by se měli i majitelé většiny chytrých zařízení, pro která bude televize nově dostupná.

Z toho vyplývá, že by konečně mělo dojít na příchod skutečně dlouho vyhlížených aplikací pro další platformy hojně využívané v chytrých televizích. Jmenovitě jde především o Android TV a webOS v televizorech LG. Samotný přechod všech zákazníků na novou platformu bude probíhat postupně během několika měsíců v druhé polovině roku. „Uděláme maximum pro rychlý a bezproblémový přechod na novou O2 TV. O termínu i samotném průběhu akce budeme každého zákazníka včas informovat,“ vysvětluje Josef Dočkal.

O2 TV

Nová O2 TV bude dostupná pouze pro zákazníky novějších „kovových“ tarifů (O2 TV Bronzová, Stříbrná, Zlatá). Majitele starších tarifů M, L a XL bude proto O2 postupně převádět na tarify nové, které jsou již bez závazku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze