Použité boty Michaela Jordana jsou nejdražší prodané tenisky v historii

Použité boty Michaela Jordana jsou nejdražší prodané tenisky v historii
Fotografie: unsplash.com
  • Tenisky Nike Air Jordan 13 se prodaly za více jak 47 milionů korun
  • Michael Jordan je měl na sobě během finále NBA v roce 1998
  • Jednalo se o poslední zápas Michaela Jordana v týmu Chicago Bulls

Pár bot bývalého basketbalového hráče Michaela Jordana se stal nejcennějšími teniskami, které se kdy prodaly v aukci. Jedná se o tenisky Nike Air Jordan 13, které měla basketbalová legenda na sobě během finále NBA v roce 1998, známého také jako The Last Dance (poslední tanec). Jednalo se totiž o poslední zápas Michaela Jordana v týmu Chicago Bulls. Boty Nike Air Jordan 13 se prodaly za rekordních 2,2 milionů dolarů (47,31 milionů korun).


Aukční síň Sotheby's v rozhovoru pro cnbc.com uvedla, že očekává prodejní cenu tenisek od dvou do čtyř milionů dolarů. Nakonec se prodaly na spodní hranici odhadu, ale i tak je to nový světový rekord. „Dnešní rekordní výsledek je dalším důkazem, že poptávka po sportovních suvenýrech Michaela Jordana stále překonává všechna očekávání,“ uvedl vedoucí oddělení streetwearu a sběratelských předmětů v aukční síni Sotheby's Brahm Wachter.

Michael Jordan měl cenné tenisky na sobě během druhého finálového zápasu NBA, kde nastřílel 37 bodů a dovedl Chicago Bulls k vítězství 93:88 nad Utah Jazz. Po zápase Jordan tyto boty daroval muži, který se staral o šatny, za nalezení ztracené bundy. Tenisky jsou na obou špičkách basketbalovou legendou podepsané stříbrnou barvou. Podle aukční síně jsou ve velmi dobrém stavu. Jedná se také o jediný kompletní pár tenisek, které měl Michael Jordan na sobě ve finále NBA.

V loňském roce aukční síň Sotheby's prodala například dres Michaela Jordana z poslední sezóny za rekordních 10,1 milionů dolarů, což je v přepočtu 249 milionů korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze