Budoucí hit Samsungu? Prohlédli jsme si nový Music Frame

Budoucí hit Samsungu? Prohlédli jsme si nový Music Frame
Fotografie: Michal Pavlíček, fZone.cz
  • V zásadě jde o bezdrátový Bluetooth reproduktor
  • Rámeček s výměnným obrázkem lze postavit, či zavěsit na zeď
  • Na českém trhu se objeví v dubnu
  • Cena by se měla pohybovat kolem 10 tisíc korun

Na akci World of Samsung 2024 prezentoval jihokorejský výrobce své letošní klíčové novinky pro evropské trhy, mezi kterými nechyběl ani Music Frame, který se prvně světu odhalil letos v lednu v rámci veletrhu CES 2024. Na první pohled byste možná vůbec netušili, co za zařízení Samsung ukazuje, případně k čemu by mohlo sloužit. Ledacos už napovídá samotné pojmenování Music Frame. Sám výrobce naznačuje, že novinka úzce souvisí s řadou chytrých televizí Frame. Důraz je tak kladen na styl a sjednocení portfolia produktů Samsungu.

Samsung Music Frame

Nebudeme vás dlouze napínat, Music Frame je v zásadě bezdrátový Bluetooth reproduktor, který je možné propojit s telefonem či televizí. Vzhledově však připomíná čtvercový obrázek, který můžete buď postavit, případně samozřejmě zavěsit na zeď. Samotný obrázek bude vyměnitelný a bude jen na vás, co si do rámečku umístíte.

V těle rámečku se nachází sestava hned šesti reproduktorů. Dva jsou zaměřeny na výšky, další dvojice na střední a poslední duo má na starost dle očekávání hloubky. Měli jsme možnost si Music Frame samozřejmě i poslechnout a zvuk je opravdu velmi příjemný, hutný, neztrácí se v něm jednotlivé nástroje a důraz na basy je jednoznačně patrný.

Konektivity je snadná, stejně jako u kteréhokoliv jiného Bluetooth reproduktoru. V prvé řadě musíte Music Frame zapnout, což provedete buď tlačítky ze zadní strany, případně dálkovým ovladačem, který je obdobný, který můžete znát z chytrých televizí či soundbarů od Samsungu. Poté už Music Frame uvidíte mezi dostupnými Bluetooth zařízeními. Podstatnou věcí je, že lze propojit dva Music Framy k sobě a poslouchat tak ve stereu. Tuto možnost Samsung prezentoval zejména při propojení s televizí. V tomto ohledu je možné propojit k televizi soundbar a dva Music Framy, čímž získáte i zvuk z pozadí. Alternativou je možnost Music Frame propojit i optickým kabelem, třeba s televizí nebo soundbarem.


Jiné možnosti konektivity nejsou. Dle informací zástupců Samsungu nepůjde spárovat například více než dva Music Framy. Nepůjde tak vytvořit například ozvučení celé místnosti za pomoci stylových rámečků. Ačkoliv jde o bezdrátový reproduktor, jeden jediný kabel k němu bude muset vést, a to ten napájecí. Baterie v těle není. Kabel je však tenký, obdobný bývá k různým reproduktorům.

Samsung Music Frame
Párování probíhá velmi snadno, jako s kterýmkoliv jiným reproduktorem

Stylový doplněk v podobě Music Framu bude Samsung nabízet i na českém trhu, a to počínaje dubnem letošního roku. Přesná cena prozatím stanovena nebyla, ale dle českého zastoupení se bude pohybovat okolo 10 tisíc korun.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze