Buzení je pro Lenovo Smart Clock hračkou. Mnohem raději si s vámi ale bude povídat

Buzení je pro Lenovo Smart Clock hračkou. Mnohem raději si s vámi ale bude povídat
  • Lenovo Smart Clock je inteligentní budík s 4palcovým displejem
  • Zaujme i integrace Google Asistenta, který vám prozradí všechny novinky
  • Pro maximální bezpečnost lze naslouchání vypnout

Lenovo Smart Clock není jen tak ledajakým budíkem. Po vzoru dnešních trendů jde o budík inteligentní, kterému nechybí displej ani integrovaný Google Asistent.

Smart Clock od Lenova je v podstatě takovou alternativou k chytrým displejům s Google Asistentem. Oproti těm je Lenovo Smart Clock menší, a to výrazně, stejně tak nemá na přední straně videokameru. V zařízení, které máte povětšinou na nočním stolku, by bylo její nasazení minimálně diskutabilní, zvláště když by mohla vidět něco, co by neměla. Na velmi malém těle Lenova Smart Clock se nachází fyzická tlačítka pro regulaci hlasitosti, ze zadní části pak nalezneme tlačítko mikrofonu. Jedním stiskem tak lze naslouchání Smart Clocku vypnout.

Lenovo Smart Clock

Tělo novinky je potažené příjemným materiálem, v podstatě jde o látku s hrubou strukturou. Po designové stránce tak Smart Clock rozhodně ostudu neudělá a je víceméně jedno, jak moderní či nemoderní vaše ložnice je.

Zpět ale k chytrým dovednostem. V prostředí se orientujete skrze dotykový displej, základní povely je samozřejmě jednodušší řešit skrze hlasové povely. Smart Clock sice neumí streamovat video, ovšem umí streamovat hudbu a ovládat vaši chytrou domácnost. Jednoduchým hlasovým povelem v angličtině tak můžete snadno vypnout všechna světla, případně aktivovat hudební doprovod, u kterého rádi usínáte.

Tohle vše umí i chytré displeje. Proč je tedy Smart Clock Smart Clockem? Na základě vašeho chování přizpůsobí buzení tak, abyste vstali v tu možná nejlepší dobu. Například na základě vašeho kalendáře vytuší, že zítra máte opravdu napilno, a tak čas buzení přizpůsobí okolnostem. Ihned po probuzení vám Google Asistent sdělí, kolik je hodin a jaké je počasí, což se hodí.

Lenovo Smart Clock

Lenovo Smart Clock vůbec není drahé, prodávat se bude za 79 dolarů, tedy asi 2,5 tisíce korun včetně DPH. Vzhledem k tomu, že Google Asistent stále nepodporuje češtinu, asi běžně k dostání na našem trhu nebude, ovšem obchodníci jako Alza.cz či CZC podobné hračky rádi nabízí, jen je třeba připravit se na trochu vyšší cenu.

Partnerem zpravodajství z veletrhu CES 2019 je společnost Huawei se svým fotomobilem Mate 20 Pro.
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze