Český film Šarlatán bojuje o Oscara

Český film Šarlatán bojuje o Oscara
Fotografie: unsplash.com
  • Šarlatán postoupil do užšího výběru mezi 15 nejlepších filmů
  • Slavnostní udělování Oscarů proběhne 25. dubna

Česká tisková kancelář zveřejnila zprávu o českém filmu Šarlatán od režisérky Agnieszky Hollandové. Šarlatán se dostal do užšího výběru 15 filmů, které se uchází o nominace na Oscara v kategorii mezinárodní hraný film. Americká filmová akademie zveřejnila seznam patnácti postupujících filmů do užšího výběru. V minulých letech akademie vybírala pouze deset filmů.


„Upřímně řečeno jsem to trošku čekala, protože jsme všude byli zmiňovaní mezi filmy, které mají šanci. To bylo znamení, že máme naději. Ale pochopitelně občas to takhle nefunguje, takže jsme byli nervózní. Když s ničím nepočítáte, tak můžete očekávat dobrou zprávu. A když s něčím počítáte, a ono se to nepodaří, tak je to zklamání. Měla jsem hodně ohlasů od členů Americké filmové akademie, že se jim film opravdu líbí,“ řekla dnes po půlnoci Hollandová ČTK.

Do letošního ročníku udělování Oscarů své filmy přihlásilo 93 zemí světa. Z užšího výběru bude nakonec bojovat o Oscara pět filmů. Které to budou se dozvíme 15. března a vítězové budou vyhlášeni na slavnostním udělování 25. dubna.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze