Na které filmy nominované na Oscara se podívat na Netflixu?

zhodnocení
Na které filmy nominované na Oscara se podívat na Netflixu?
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Netflix letos dostal pouze jednoho Oscara za film Podivuhodný příběh Henryho Sugara
  • Nominace na Oscara dostaly i životopisné filmy NYAD a Maestro
  • Za zhlédnutí stojí i snímek Sněžné bratrstvo, který byl natočen podle skutečné události

Předávání Oscarů je pro letošní rok za námi. Ačkoliv Netflix letos proměnil na sošku pouze jednu nominaci ze 32, filmů, které získaly Oscara nebo alespoň nominaci, je na Netflixu nespočet. Pokud se chcete podívat, které filmy zaujaly kritiky tentokrát, můžete si vybrat z následující nabídky.

Podivuhodný příběh Henryho Sugara

Tento film získal Oscara v kategorii krátkých akčních filmů. Jedná se o naprosto jiný druh filmů, než jste nejspíše zvyklí, o to víc je ale zajímavější. V hlavní roli Benedict Cumberbatch vypráví příběh Henryho Sugara, který se chtěl naučit vidět bez očí, aby mohl začít podvádět při karetní hře v kasinu. Film je natočen tak, že hrající postavy zároveň fungují i jako vypravěči a vstupují do děje tím, že se podívají do kamery a popíší aktuální situaci. Stejně tak se pracuje s kulisami, které se mění během děje v pozadí.

NYAD

Plavkyně Diana Nyad se v roce 1978, kdy jí bylo necelých 30 let, pokusila přeplavat z Kuby na Floridu. Pokus se však nevydařil a ona od plavání upustila. Při oslavě jejích 60. narozenin se však rozhodla, že neuskutečněný sen dokáže. O pomoc požádá svojí dlouholetou přítelkyni, která ji bude trénovat a následně na lodi s dalšími členy doprovázet.

NYAD

Přeplavat ale více jak 160 km najednou a bez klece na žraloky, není úplně snadné. Ve vodě navíc číhají medúzy. Po několika neúspěšných pokusech se jí 2. září 2013 podařilo přeplavat z Kuby na Floridu. 177 kilometrů uplavala za 52 hodin a 44 minut. Ve filmu uvidíte i autentické záběry plavkyně, které se prolínají s dějem.

Maestro

Bradley Cooper jako skladatel, dirigent a pianista Leonard Bernstain. Film ukazuje začátky legendárního hudebníka, kdy se náhodně dostane k dirigování, až k jeho popularitě v 50. letech, kde vystupuje v televizi. Velká část je také věnována seznámení s Felicií Montealegre (Carey Mulligan), se kterou navazoval čím dál bližší vztah, který přerostl v lásku téměř na celý život. Film je natočen dobově a můžete jej tedy asi do první poloviny sledovat ve zúženém formátu černobíle a následně pak přejde do barevného snímku.

Sněžné bratrstvo

Film natočený podle skutečné události, která se odehrála v roce 1972. Uruguajský ragbyový tým směřující na zápas společně s rodinnými příslušníky, se po pádu letadla ocitne v Andách, kde je velmi těžké přežít. Po pádu přežije 28 lidí, kteří ale postupně umírají na podchlazení i zranění. Jídla je málo, a tak se přeživší museli uchýlit ke kanibalismu, který jim nakonec zachránil život. Žádné hledání totiž nebylo úspěšné a pro záchranu si tak budou muset nakonec dojít sami.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze