Na Netflix míří epický film oceněný 11 Oscary

Na Netflix míří epický film oceněný 11 Oscary
Fotografie: Tereza Lásková, fZone.cz
  • Na celovečerní snímek Titanic se můžete podívat od 15. července
  • Naposledy byl film dostupný na Netflixu před rokem
  • Streamovací platforma jej zařadila do nabídky po nehodě ponorky Titan

Netflix každý týden přichází s nabídkou nových filmů, seriálů a dokumentů. Některé starší tituly však do své nabídky zařazuje opakovaně, a to z jasného důvodu – jedná se o filmy, které jsou u diváků oblíbené. A mezi ně rozhodně patří oscarový celovečerní film Titanic z roku 1997, jenž získal Oscara za nejlepší film, zvuk, filmovou hudbu, masky, kameru, nejlepší vizuální efekty a další. Netflix jej do nabídky zařadí už 15. července.

Tragický příběh Jacka a Rose nemusíme nijak vypisovat, všichni jej dobře známe. Mladý, chudý muž vyhraje lístky na Titanic ve třetí třídě a zamiluje se do dívky ze společensky vyšších vrstev. Dvojice však nemůže dát lásce ani šanci, jelikož po nárazu lodi do obrovského ledovce začne boj o život, který přežije jen Rose. Leonardo DiCaprio zde odstartoval svou hvězdnou kariéru a Celine Dion k filmu nazpívala píseň My Heart Will Go On, která je dodnes velmi hraná.

Filmový hit se vrací na Netflix po roce. V minulém roce bylo jeho zařazení do nabídky spojeno i s nehodou ponorky Titan společnosti OceanGate. Ta se v červnu vydala s pětičlennou posádkou k vraku Titaniku, aby jej viděla na vlastní oči. Došlo však k implozi a posádka okamžitě zemřela. Trosky byly později nalezeny na hladině oceánu i nedaleko vraku Titanicu.


Skutečný Titanic

Titanic se potopil už více než před 100 lety, přesto dodnes všichni ví, co se stalo. Tato tragédie se zapsala do historie počtem obětí. „Nepotopitelná“ loď, která byla ve své době největší, se plavila jen pár dní, než byl její osud společně s cestujícími zpečetěn ledovcem. Cestujících bylo na palubě něco přes 2 200, zachráněno bylo ale jen lehce přes 700 lidských životů. Dnes již historikové poukazují na několik problémů, které mohly srážce zabránit, ale v té době se neřešily. Titanic vyplul 10. dubna 1912 ze Southamptonu a směřoval do New Yorku. 14. dubna se v noci srazil s ledovcem a nad ránem 15. dubna se potopil do hloubky téměř 4 000 metrů, kde je dodnes.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze