Chytré brýle s umělou inteligencí chtějí bojovat proti prokrastinaci

Chytré brýle s umělou inteligencí chtějí bojovat proti prokrastinaci
Fotografie: indiegogo.com
  • Brýle rozpoznají, na co se právě díváte
  • Vyhodnotí tak čas strávený různými činnostmi
  • Mají nabídnout i další funkce
  • Zatím jsou ve fázi návrhu

Prokrastinace je jedním z fenoménů moderní doby. I když je chronické odkládání náročných úkolů „na později“ běžnou součástí lidské přirozenosti, moderní doba se všemi svými lákadly může udělat z obyčejného zlozvyku velký problém. A to zvláště v poslední době, kdy spousta lidí pracuje z domova, kde je rozptylujících lákadel ještě o něco více než v kanceláři.

Psychologických postupů, jak se s prokrastinací vypořádat, existuje celá řada, ale produkt s názvem Specs, který zatím existuje ve fázi kampaně na indiegogo.com, na to jde jinak. Kombinuje moderní trendy dnešní doby, a to chytrou nositelnou elektroniku (brýle) a umělou inteligenci.

Premisa je jednoduchá. Brýle pomocí strojového učení zjistí, na co se právě díváte, jestli je to počítač, televize nebo jiný člověk. Celkově mají rozpoznat až dvacet různých činností. Ve spárované aplikaci pak můžete sledovat grafy, kolik času jste strávili při tom či onom. K dispozici budou i různé programy na trénování pozornosti a v extrémním případě si můžete nastavit i zvukové upozornění, pokud se odchýlíte od zadané činnosti.

Specs

Výrobce plánuje do brýlí integrovat i další funkce, jako je handsfree, sledování sportovních výkonů nebo spolupráce s digitálními asistenty. Nicméně je potřeba připomenout, že se stále jedná pouze o produkt ve fázi vývoje. Jeho zamýšlená cena je 400 dolarů (něco přes 10 tisíc korun po připočtení daně), při podpoře kampaně padá tato částka na 239 dolarů (cca 6,5 tisíce korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze