Chytré brýle od Xiaomi pohání procesor řady Snapdragon 8, nechybí ani 50Mpx kamerka

Chytré brýle od Xiaomi pohání procesor řady Snapdragon 8, nechybí ani 50Mpx kamerka
Fotografie: Xiaomi
  • Baterie o kapacitě 1 020 mAh zvládne 100 minut videozáznamu
  • Kromě hlavního snímače neschází ani pětinásobný teleobjektiv s OIS
  • Nabíjení probíhá bezdrátově výkonem až 10 W

Xiaomi přetavilo před rokem prezentovaný koncept chytrých brýlí do reality a pojmenovalo jej Xiaomi Mijia Glasses Camera. Novinka zaujme nízkou hmotností pouhých 100 gramů, ale také duální kamerou s pětinásobným optickým přiblížením či procesorem od Qualcommu, jak se uvádí na xiaomiyoupin.com.

Právě čipset je podle všeho upravený Snapdragon 8 (tedy vlajková řada poslední generace), jemuž dělá společnost 3 GB RAM a 32GB úložiště. Displej pak pochází od Sony, přičemž se jedná o OLED panel s maximálním jasem až 3 000 nitů, konkrétně max. 1 800 nitů na oko, jemností 3 281 PPI a regulací modrého světla.

Duální fotovýbava obsahuje 50Mpx hlavní kameru, která skládá čtyři pixely do jednoho, a také 8Mpx pětinásobný teleobjektiv s optickou stabilizací. Maximální délka záznamu činí až 100 minut bez přestání (na jedno plné nabití). Limitem bude kromě velikosti úložiště pravděpodobně také 1 020mAh baterie s podporou 10W bezdrátového nabíjení, pomocí něhož by měla během půl hodiny získat zpět 80 % své plné kapacity.

Ačkoliv byl tento produkt již oficiálně představen, nachází se v podstatě stále ve fázi financování. Xiaomi tak nyní čeká na peníze z předobjednávek, na základě nichž pak započne klasická výroba. Brýle si Xiaomi cení v přepočtu na cení zhruba na 11 tisíc korun včetně daně.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze