Chytré plavecké brýle se zaměřují hlavně na výkonnostní sportovce

Chytré plavecké brýle se zaměřují hlavně na výkonnostní sportovce
  • Zařízení vypadá jako běžné plavecké brýle
  • Mají však projektor a zaznamenávající rozličné údaje
  • Ty lze stáhnout do smartphonu

Elektronika a voda se příliš nemusejí, ale i tak se objevují kousky, které jsou určeny speciálně pro plavce. Vodotěsná sluchátka už dnes asi nikoho nepřekvapí, ale je zde ještě jedna mezera na trhu, která se pomalu začíná plnit. A to chytré plavecké brýle.

Jak něco takového může vypadat a fungovat ukazují Form Swim Goggles. Na první pohled je od běžných plaveckých brýlí odlišíte podle výrazného výstupku na straně, ve které se ukrývá elektronika. Jejím základním prvkem je projektor, který promítá vzdálenost a čas. Brýle si můžete nasadit i vzhůru nohama, a tak je na vás, kterým okem je budete sledovat. K dispozici pak dostanete celou řádku údajů, které ocení zejména závodní plavci. Kromě zmiňovaného času a vzdálenosti tu máme například i počet temp, jejich rychlost, vzdálenost na jedno tempo, spálené kalorie a další.

Všechny tyto údaje samozřejmě nestihnete sledovat na dvou řádcích v brýlích, a tak je zařízení vybaveno bezdrátovou technologií Bluetooth ve verzi 4.2, s jejíž pomocí odešlete získaná data do připojeného smartphonu, kde s nimi můžete dále pracovat v aplikaci.

Brýle se prodávají v eshopu výrobce za 199 dolarů, tedy asi pět a půl tisíce korun s daní. Součástí balení je kromě brýlí samotných i jejich transportní a nabíjecí krabička.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze