Google a Levi‘s uvádějí už druhou generaci „chytré bundy“

Google a Levi‘s uvádějí už druhou generaci „chytré bundy“
  • Je levnější než předchozí generace
  • Má v rukávu Jacquard Tag, z něhož je možné ovládat telefon
  • Nabízí se ve čtyřech provedeních

Když v roce 2017 přišel Google a módní značka Levi‘s s chytrou bundou, vypadalo to jako experiment, na který se brzy zapomene. Nešlo ani tak o omezený počet příkazů, které jste mohli z manžety posílat do telefonu, ale hlavně o cenu. Přeci jenom 11 tisíc korun za bundu je relativně dost.

Ale i přesto celý projekt neskončil neúspěchem a na levi.com byla představena už druhá verze. Celkem se jedná o čtyři džínové bundy. Na výběr máte pánskou a dámskou variantu a také si můžete vybrat mezi běžnou verzí a zateplenou. Ta levnější vyjde na necelých 200 dolarů (necelých šest tisíc), dražší pak stojí 248 dolarů (asi sedm tisíc korun). Oficiálně se však prodává pouze v několika zemích, mezi nimiž však najdeme i Německo.

Levi\'s

Princip ovládání je stejný jako u předchozí generace. V rukávu se ukrývá tzv. Jacquard Tag, který nabijete a spárujete se svým smartphonem, kterým může být Android 6 a vyšší nebo iOS 10 a vyšší. Ovládání probíhá prostřednictvím gest – přes tag můžete přejíždět rukou, poklepat na něj nebo ho zakrýt. Takto můžete spustit některou z funkcí telefonu, například odpověď hlasového asistenta na určitou otázku (kalendář, počasí atd.), ovládat samospoušť telefonu, reprodukci hudby nebo ovládání hovorů. Zařízení také obsahuje malou diodu pro zvýraznění příchozích notifikací.

Bundu lze normálně prát, stačí „chytrou část“ před vložením do pračky vyjmout.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze