DIGI TV spustila novou aplikaci pro televizory se systémem Android TV

4
DIGI TV spustila novou aplikaci pro televizory se systémem Android TV
Fotografie: Sony
  • Díky ní mohou televizor s tímto systémem zákazníci sledovat bez set-top boxu
  • Má nové grafické pojetí, potěšit by měla i rychlostí a snadným ovládáním
  • Dostupná je i pro Xiaomi Mi TV Box a NVIDIA Shield

Český televizní operátor DIGI TV oznamuje, že vyvinul aplikaci pro televizory s operačním systémem Android TV. Televizi tak přes internet nyní mohou zákazníci na televizích s tímto operačním systémem sledovat bez set-top boxu: stačí si stáhnout aplikaci přímo z televizoru. Android TV lze najít například v TV značek Sony a Philips, ale také například TCL, Thomson, Metz či Sharp. Po nainstalování aplikace mohou uživatelé sledovat DIGI TV pouze s využitím jednoho ovladače. Kromě toho je také aplikace DIGI TV nově dostupná i pro majitele set-top boxů s operačním systémem Android TV – Xiaomi Mi TV Box a NVIDIA Shield.

Televizi tak přes internet nyní mohou zákazníci na televizích s tímto operačním systémem sledovat bez set-top boxu.

Aplikace pro Android TV a set-top boxy je dalším viditelným krokem ke zvyšování technické úrovně televizní platformy DIGI TV i uživatelského komfortu našich zákazníků,“ říká Iveta Šlapalová, ředitelka zákaznických služeb DIGI TV, a doplňuje: „Na začátku roku 2019 jsme spustili aplikaci pro chytré televizory Samsung, následovala aplikace pro Apple TV, Live TV Portál pro sledování DIGI TV na webových prohlížečích i nové vylepšené mobilní aplikace pro tablety a mobilní telefony s operačními systémy iOS a Android. Kromě toho navyšujeme, zejména u televize přes internet, počet programů vysílaných v HD. Aktuálně jich je v naší nabídce již téměř sedmdesát.

V aplikaci pro Android TV a set-top boxy přichází DIGI TV se zcela novým grafickým prostředím, které postupně nasadí i v jiných aplikacích, jak zní v tiskové zprávě. V nejbližší době se objeví u stávajících set-top boxů Arris a následně v aplikaci pro Samsung TV. Firma dodává, že obsluha aplikace pro Android TV je jednoduchá, intuitivní a funkce, na které byli zákazníci zvyklí u set-top boxu Arris, si snadno osvojí i v nové aplikaci. Zákazníci si vystačí s jediným ovladačem a několika málo tlačítky – směrovými šipkami, tlačítky OK, Back a barevnými tlačítky. Všechny pak má potěšit rychlost nové aplikace.

Stávající zákazníci DIGI TV si mohou aplikaci jednoduše stáhnout přímo ve svém televizoru nebo Android set-top boxu v obchodu Google Play pod názvem DIGI TV. Na portálu https://moje.digi2go.cz, kam se zákazníci přihlásí přes přihlašovací údaje, jež získali při aktivaci DIGI TV přes internet, si následně mohou vygenerovat šestimístný párovací kód pro aplikaci. Po zadání tohoto kódu do okna, které se otevře po spuštění aplikace, dojde k jejímu spárování s účtem zákazníka a lze ji začít využívat.

Diskuze ke článku
Venca
koupil jsem Xiaomi Mi TV Box ale aplikace pro toto zařízení není dostupná, nebo má někdo jinou zkušenost ?
Petr
Kdy bude aplikace na LG televize ?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze