Díky hrníčku Clever Cup šetříte peníze i přírodu s každým šálkem kávy

Díky hrníčku Clever Cup šetříte peníze i přírodu s každým šálkem kávy
  • Hrníček Clever Cup se dostane do prodeje za cenu 440 korun
  • Zatím je nabízen pouze ve Velké Británii, brzy by se však mohl rozšířit i k nám

Britský řetězec stylových kaváren Costa si přichystal malý vánoční dárek pro všechny milovníky kávy, který má kromě environmentálního podtextu za cíl také ušetřit peněženky zákazníků. S nově představeným hrnkem na kávu „Clever Cup“ můžete váš šálek každodenní radosti rovnou zaplatit, a to pomocí odpojitelného NFC čipu umístěného na dně hrníčku. Kromě zvýšeného komfortu rovněž ušetříte přibližně 7 korun (25 pencí) a vaši peněženku tak můžete klidně nechat v práci nebo doma.

Hrnek Costa Cup

Hrnek na kávu s bezkontaktní platební technologií NFC byl vytvořen ve spolupráci s bankou Barclays a těží z již dříve představené aplikace bPay. Ta se ve Velké Británii hojně využívá i u chytrých hodinek, náramků a dalších wearables. Na NFC čip hrnku může být najednou vloženo maximálně 15 liber (přibližně 440 korun) a zaplatíte s ním, kdekoliv jsou dostupné bezkontaktní terminály. Navíc se dá použít i u konkurenčního řetězce kaváren Pret a Manger, kde dokonce obdržíte slevu hned dvojnásobnou (14 korun).

Myšlenka znovupoužitelného hrnku, kterým se dá zaplatit pouhým přiložením k platebnímu terminálu, se nám velmi líbí. Clever Cup by měl rovněž motivovat více milovníků kávy, mezi jejichž každodenní rituály šálek dobré kávy nepochybně patří. Upustí se tak od používání jednorázových pohárků, které obsahují obtížně recyklovatelný plast. Hrníček Clever Cup se dostane do prodeje za cenu 14,99 liber (440 korun). Viděli byste rádi něco podobného i u nás v České republice? My rozhodně ano.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze