Amazon vytvořil speciální verzi Alexy pro hotely

Amazon vytvořil speciální verzi Alexy pro hotely
  • Zařízení Amazon Echo se dostane do každého pokoje sítě hotelů Marriott
  • Alexa v nich bude přitom speciálně upravená, aby se vyznala ve specifické nabídce daného hotelu
  • Zařízení budete moci pro lepší personalizaci například propojit se svým Amazon účtem, načež se po odhlášení pokoje spojení automaticky přeruší

Amazon se snaží protlačit svou hlasovou asistentku Alexu, kam to jen lze. Alexa se tak rozšířila krom chytrých reproduktorů také do některých telefonů a řady dalších chytrých produktů pro vaši domácnost. Nyní ale vše nabírá ještě větší obrátky, když Amazon uzavřel smlouvu se sítí hotelů Marriott, jejichž pokoje obohatí Amazon Echo se speciálně upravenou Alexou na palubě.

Nová služba pro hotely se jmenuje „Alexa for Hospitality“ (Alexy pro pohostinství) a má usnadnit ubytovaným zákazníkům hotelů jejich pobyt. Alexu bude totiž možné pro daný hotel softwarově upravit, takže Alexa bude vědět, zda má hotel posilovnu, bazén či saunu, odkdy jsou ráno snídaně, zamluví vám případně v hotelu masáž a podobně. Krom otázek tohoto typu se však mohou lidé stále ptát na jiné věci, na které jsou u Alexy zvyklí, a navíc bude asistentka napojena na všechny chytré spotřebiče a osvětlení, takže bude možné ovládat hlasově celý pokoj.

Echo půjde v hotelu i dočasně propojit s vaším Amazon účtem, takže si můžete snadno přehrávat svou hudbu skrz Amazon Music či Spotify nebo poslouchat audioknihy pomocí Audible. Vše bude bez problému fungovat jako na vašem Echu doma a jakmile se odhlásíte z pokoje, bude dané zařízení v pokoji automaticky odpojeno. S tím souvisí také otázka soukromí, kterou má ovšem Amazon také vyřešenou.

Mikrofonem Alexy zaznamenané příkazy a dotazy se budou každý den automaticky vymazávat a hotely nebudou mít přístup k nahrávkám vašich konverzací. Dokonce nedostanou přístup ani k odpovědím Alexy. I tak budou moci hotely dostávat obecné statistiky používání a mohou upravit dostupné funkce nabízené Alexou. Mohou třeba nastavit jako nativní přehrávač hudby nějakou určitou službu. Příkladem může být i přidávání vlastních funkcí, jako je třeba možnost přehrávat přednášky TED Talks.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze