Displej LG OLED Flex si ohnete, jak zrovna potřebujete

Displej LG OLED Flex si ohnete, jak zrovna potřebujete
Fotografie: Martin Pultzner, fZone.cz
  • V menu displeje je položka pro zakřivení displeje
  • Snadno tak můžete přepínat mezi plochým a zakřiveným displejem, případně polohami mezi tím

Zakřivení monitorů a televizí má své odpůrce i zastánce. Někteří nesnesou displej, který není v rovině – to se týká zejména těch, kteří pracují způsobem, kdy potřebují vidět čáry nebo perspektivu bez zkreslení. Naopak hráči už si mnohdy nedokážou představit, že by virtuální svět sledovali na placaté ploše. V nejhorším případě se tyto dva přístupy kombinují i u jednotlivce, to je pak výběr velkého monitoru těžká volba.

Nejspíše pro taková zákazníky připravuje LG displej, jehož zahnutí si můžete sami uzpůsobit. Je to přesně tak jednoduché, jak to zní: na ovladači vyberete míru zakřivení od nuly po sto procent, jako třeba nastavujete jas, a chvíli vyčkáte, než mechanika udělá svoji práci. Můžete tak snadno přepínat mezi pracovním a herním režimem, nebo najít ideální zakřivení vzhledem k pozici hlavy v prostoru před displejem.

LG OLED Flex

Vystavený kus byl spíše funkčním prototypem než komerčním vzorkem, proto zatím není jasné, kdy se tato funkcionalita v OLED displejích objeví a o kolik případně navýší cenu.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze