LG má důvod k radosti. Oslavuje 10 let technologie OLED TV

LG má důvod k radosti. Oslavuje 10 let technologie OLED TV
Fotografie: Martin Pultzner, fzone.cz
  • V roce 2013 došlo k uvedení několika OLED televizí LG na trhy
  • Jihokorejská společnost se technologie na rozdíl od konkurentů stále držela
  • Letos výrobce ukázal svůj nejpokročilejší typ bez kabelů

Je to 10 let, co společnost LG vydala svůj úplně první OLED televizor,“ pronesl Park Hyoung-sei, vedoucí divize domácí zábavy LG Electronics, na veletrhu CES 2023 v Las Vegas, na kterém je i přímo redakce fzone.cz.

Historie OLED televizí sahá až do roku 2004, kdy svůj první počin představilo japonské Sony. Postupně se přidávali další výrobci, nicméně počáteční potíže trápily tehdy i technologii OLED a masového rozšíření se nedočkala. Do výroby OLED panelů se následně v roce 2010 zapojilo i LG a představilo první televizi, byť s velmi malou úhlopříčkou pouhých 15". Do větších ploch se LG pustilo na veletrhu CES 2012, kde demonstrovalo 55" OLED televizi.

Zlom nadešel právě v roce 2013, kdy LG uvedlo na trh hned celou řadu OLED televizí, čímž se v této oblasti stalo lídrem, právě proto v těchto dnech oslavuje 10 let, kdy svým zákazníkům nabízí možnost sledovat jakýkoliv obsah na OLED panelech.

LG 8K 88 palců OLED

LG na vývoji OLED panelů neustále pracuje. Například v roce 2019 došlo k představení vůbec první OLED televize s 8K rozlišením. V letošním roce 2023 si na oslavu jubilea výrobce přichystal model Signature OLED M, který se pyšní bezkabelovým řešením, kdy je vše svěřeno speciálnímu boxu, který se samotnou televizí komunikuje bezdrátově.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze