Šetřili jste na „rolovací televizi“ od LG? Zbytečně, její výroba byla zastavena

Šetřili jste na „rolovací televizi“ od LG? Zbytečně, její výroba byla zastavena
Fotografie: Martin Pultzner, fZone.cz
  • Televize schopná schovat se do podstavce slibovala před pěti lety revoluci
  • Cena však překračovala veškeré myslitelné hranice
  • Pro nedostatek zájmu tak byla výroba ukončena

Jednu dobu to na veletrzích spotřební elektroniky vypadalo, že displeje ohebné v nejrůznějších směrech už jsou realitou a náš postavený právě na nejrůznějších obrazovkách se tak brzy zásadně promění. Kupříkladu už začátkem roku 2019 ukazovalo LG v Las Vegas televizor, který se podobně jako promítací plátno sbalí do malé krabičky. To by mohlo pomoci tomu, aby interiér nehyzdila obrovská černá plocha.

Jak uvádí server chosun.com, po pěti letech se LG rozhodlo, že tento nápad není životaschopný a výrobní kapacity uvolnilo pro jiné modely. Jinými slovy, byla zastavena výroba bez toho, niž by na ni navázal jiný model s podobným konstrukčním řešením.

S přihlédnutím k okolnostem však nejde o překvapení. Cenovka pro americký trh se 65palcový 4K televizor pohybovala kolem 100 tisíc dolarů, u nás by to bylo po hypotetickém přidání daně bylo bezmála 3 miliony korun.

Pokud vás tedy rozčiluje velká černá plocha, musíte si najít jinou alternativu, jak se ji vyhnout. Jihokorejský výrobce nabízí řešení v podobě průhledného displeje, případně model bez viditelných kabelů.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze