Drony vás už nebaví? Vyzkoušejte MetaFly, unikátní létající hmyz z Kickstarteru

Drony vás už nebaví? Vyzkoušejte MetaFly, unikátní létající hmyz z Kickstarteru
  • S MetaFly můžete dosáhnout maximální rychlosti až 18 km/h
  • Tělo mechanického hmyzu je konstruováno tak, aby odolalo nárazům
  • Na jedno nabití můžete létat až po dobu 8 minut

Inspirace v říši zvířat není při vývoji nových technologií ničím výjimečným a nejinak tomu bylo u létající novinky s názvem MetaFly. Mechanický kříženec mezi vážkou a mouchou využívá speciální metodu nazvanou „biomimetika“, pomocí které napodobuje způsob, jakým létá opravdový hmyz.

MetaFly dokáže bleskově manévrovat, létat rychle i pomalu nebo s noblesou vybírat i ty nejostřejší začátky. Hmotnost 19 centimetrů dlouhého mechanického živočicha se přitom podařilo udržet pod 10 gramy. Při pohledu na přiložené video pravděpodobně budete fascinování rychlostí letu a různými krkolomnými manévry, ale zároveň vás možná napadne, co se stane, když MetaFly narazí. V takovýchto momentech můžete podle tvůrce MetaFly zůstat v pohodě – tělo hmyzu je konstruováno tak, aby odolalo i sebevětším nárazům. Křídla, která mají rozpětí 29 centimetrů, jsou z elastické materiálu kombinujícího krystalický polymer, polyropylen a také karbon. Nárazy také zmírní miniaturní nárazník umístěný vepředu i vzadu na těle. S MetaFly můžete dosáhnout maximální rychlosti 18 km/h, takže dostatečná ochrana rozhodně přijde vhod.

Navigovat létající hmyz budete nikoliv skrze aplikaci v telefonu, jak je dnes populární, ale pomocí osvědčeného ovladače s dosahem až 100 metrů. Pokud vám dojde baterie, stačí MetaFly vložit do doku v ovladači nebo využít samostatnou powerbanku, která zajistí až 20 plných nabití. Doba nabíjení činí přibližně 12 minut, díky čemuž získáte 8 minut létání.

Pokud vás mechanický létající hmyz zaujal, můžete podpořit jeho vznik na crowdfundingové platformě Kickstarter, kde si za příspěvek 69 eur (přibližně 1 800 korun) můžete jeden kousek předobjednat. Po ukončení kampaně se bude MetaFly běžně prodávat za 129 eur (zhruba 3 300 korun).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze