DualSense Edge od Sony je ovladač pro ty nejnáročnější. Čím je speciální?

DualSense Edge od Sony je ovladač pro ty nejnáročnější. Čím je speciální?
Fotografie: Sony
  • Hráči mají naprostou svobodu, co se možností konfigurace jednotlivých tlačítek týče
  • Mohou si také nastavit délku dráhy u triggerů
  • Stejně tak lze regulovat tzv. mrtvou zónu

Sony během Gamescom Opening Night Live představilo nový ovladač DualSense pro profesionální hráče. Novinka s označením DualSense Edge přináší možnost upravovat jednotlivá tlačítka/triggery a přizpůsobit je přesně potřebám hráčů, kteří tak mohou získat kompetitivní výhodu.


Ovládání přesně dle gusta

Jednotlivá tlačítka ovladače DualSense Edge lze namapovat případně deaktivovat, ale také upravit citlivost joysticků a tzv. mrtvé zóny (délka pohybu joysticku před tím, než je rozpoznán ve hře). Každý trigger má pak nastavitelnou délku dráhy stejně jako mrtvé zóny. V rychlých FPS hrách tak lze například zkrátit dráhu a získat rychlejší reakce.

Sony PlayStation DualSense Edge

Možnost ukládat profily

Kromě výše uvedeného umožňuje DualSense Edge také ukládat profily nastavení. Ty lze následně měnit dle potřeby a pro každou hru využívat dle potřeb jiné rozložení či citlivost ovládacích prvků.

Sony PlayStation DualSense Edge

Dedikované funkční tlačítko a vyměnitelné nástavce

Přímo na ovladači se nachází Fn tlačítko, pomocí něhož lze ve hře přepínat nastavení ovladače, upravovat hlasitost hry i hlasitost chatu a mnoho dalšího.

Sony PlayStation DualSense Edge

K ovladači jsou dostupné tři druhy nástavců joysticků pro získání co nejlepší stability a úchopu během hry. Na zadní straně jsou pak konfigurovatelné páčky.

Powerbanka v pouzdru?

K ovladači bude dodáván kvalitní pletený USB-C kabel, pouzdro pro přenášení a nástavce na joystick. Pouzdro by v sobě teoreticky rovněž mohlo mít zabudovanou powerbanku, neboť se na blogu PlayStation uvádí, že se může během nošení ovladače v pouzdru ovladač také nabíjet. Možná se však bude jednat pouze o možnost jej nabíjet (třeba přes externí powerbanku) díky přístupu pro napájecí kabel. V nadcházejících měsících slíbil výrobce prozradit více informací.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze