Dyson láká na svůj první mop. Stojí 20 tisíc Kč a sám se vyčistí... tak trochu

Dyson láká na svůj první mop. Stojí 20 tisíc Kč a sám se vyčistí... tak trochu
Fotografie: Dyson
  • Mop má být schopen na jednu nádržku vyčistit téměř 300 metrů čtverečních
  • Po úklidu sám umyje rotační válečky, aby byly připraveny na další čištění

Společnost Dyson je považována za významného hráče v oblasti domácí hygieny, kde zákazníkům nabízí pokročilé čističky vzduchu, špičkové bezdrátové vysavače, ale třeba také nástavec pro dlouhosrsté mazlíčky. Nyní uvedla svůj vůbec první mop, který si cení v přepočtu zhruba na 20 tisíc Kč.

Zkrátka mop, žádný vysavač

Novinka, která se má objevit na trhu (minimálně v USA, jak uvádí The Verge) během letošního podzimu, využívá dvojici válečků, jež do otvoru naženou veškeré nečistoty (mokré i suché) a z podlahy odstraní skvrny. Na rozdíl od populárních Dyson vysavačů zde tak není použitý žádný vysoce výkonný motor či pokročilé filtry. I tentokrát se však o chod zařízení stará integrovaná baterie, která má zajistit nepřerušovaný úklid o délce až 35 minut na plné nabití. Nejedná se tedy o multifunkční zařízení, nýbrž „jen a pouze“ o mop, který nenabídne ani žádné chytré funkce, jako například možnost propojení se smartphonem.


Dyson se každopádně pokusil i tentokrát přijít s nejlepší možnou verzí daného produktu. Mop WashG1 nemá například, na rozdíl od velkého množství dalších mopů, zanechávat nečistoty v místech, kde se pohyboval. Válečky se savým materiálem budou proto v útrobách mopu neustále proplachovány čistou vodou. Stejně tak nebude potřeba s mopem obtížně „máchat“ po podlaze, namísto toho postačí mop pouze nasměrovat a rotační válce jej rozpohybují. V neposlední řadě lze považovat za velmi praktickou i schopnost separovat větší nečistoty do samostatné nádobky s odpadem. Nepochybně praktická je rovněž možnost samočistícího procesu u válečků, které mop připraví na další uklízení.

Na uživateli pak zůstává, aby „pouze“ odstranil nečistoty a mop plnil vodou. Na jednu 800ml nádobu vody má být mop schopen vyčistit až 290 metrů čtverečních, což je skutečně úctyhodná hodnota. Kdy se mop objeví na našem trhu, prozatím zůstává s otazníkem.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze