Dyson si patentoval křížence sluchátek a čističky vzduchu

1
Dyson si patentoval křížence sluchátek a čističky vzduchu
  • Sluchátka by měla přečerpávat vzduch
  • Vyčistí se tak nečistoty v okolí hlavy

Vždy, když máte pocit, že už vás nedokáže nic překvapit, stane se pravý opak. Pročítání žádostí o patenty je mnohdy více vzrušující než ta neodvážnější vědeckofantastická literatura. Poslední kapitolu napsala firma Dyson, kterou známe především kvůli jejímu přínosu k vývoji vysavačů. Její nejmodernější počin (prozatím pouze na papíře) jsou však sluchátka. I zde však firma využila své bohaté zkušenosti.

Jak totiž ukazuje patentová přihláška na ipo.gov.uk, nejnovější sluchátka se krom přehrávání hudby mohou pochlubit ještě jednou funkcí, kterou podle patentu ocení především lidé žijící ve velkých městech – čističku vzduchu.

Dyson

Namísto nepohodlného nošení obličejové masky se tak o čistý vzduch v okolí vaší hlavy postarají motory v obou dvou mušlích, které mají dosahovat až 12 tisíc otáček za minutu. I malé vrtule tak přečerpají 1,4 litru vzduchu za sekundu. Patent nicméně nezmiňuje, jak budou sluchátka odhlučněna, ani jak bude vyřešeno jejich napájení.

Nápadu však nelze upřít originalitu a odvahu. Nicméně je nutné připomenout, že stejně na začátku vypadal projekt elektrického auta od Dysonu, který však skončil neúspěšně.

Diskuze ke článku
Blue Sun
Kdyby napsali, že to filtruje koronavir, tak teď mají miliardu předobjednávek a akci silnější než Tesla!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze