Fio banka zákazníkům nadělila nový Smartbanking pro Android

1
Fio banka zákazníkům nadělila nový Smartbanking pro Android
Fotografie: Fio Banka
  • Uživatelé Androidu mají ode dneška k dispozici novou mobilní bankovní aplikaci Fio Smartbanking
  • Má naprosto nový vzhled i nové funkce, jako je dark mode a možnost přihlášení a autorizace otiskem prstu či pohledem na telefon

Česká Fio banka oznámila, že před Vánoci pro své klienty, kteří využívají Android, přinese novou aplikaci Smartbanking. Ta je v obchodě Google Play ke stažení na tomto odkazu a dle slov zástupců banky je nový Fio Smartbanking optimalizovaný i pro ty nejnovější telefony. Aplikace má modernější vzhled a celý proces její aktivace je nyní jednodušší. Okamžitě po přihlášení je k dispozici Nástěnka, kterou lze upravit tak, aby měl zákazník ihned k dispozici informace, které ho zajímají. Je umožněno i vytváření a úprava trvalých příkazů a aplikace také nově například zobrazuje plánované a neprovedené platby. Novinky se týkají i QR kódů, které lze nyní načítat také z galerie z obrázku. Zjednodušení posílání peněz mezi kamarády a známými představuje funkce Zaplať mi, díky které mohou klienti vytvářet QR kódy pro platby na vlastní účet.


Fio Smartbanking přináší i některé nepříliš obvyklé novinky mezi bankovními aplikacemi, jako je například tmavý režim, tzv. dark mode. Také podporuje přihlášení/autorizaci pokynů pomocí biometrie, a to nejen otiskem prstu, ale i pohledem na telefon.

Předně chceme našim klientům poděkovat za trpělivost, kterou s námi při přípravách nového Smartbankingu měli. Proto jsme v nové aplikaci chtěli nabídnout i něco navíc, než jen nový design a doplnění několika funkcí. Dark mode a ověření pohledem na telefon jsou novinky, které mnoho bankovních aplikací nenabízí. Velkou radost máme také z nové Nástěnky, kterou jsme od vydání aplikace pro iOS na základě zpětné vazby ještě vylepšili. V blízké době také plánujeme do aplikace přidat například vyhledávání, push notifikace nebo ověřování pokynů zadaných v Internetbankingu,“ říká Ján Franek, ředitel softwarové divize Fio banky.

Fio banka dodává, že nový Smartbanking je určený pro telefony s operačním systémem Android 6 a vyšším. Několik měsíců ještě bude v obchodě k dispozici i stará verze aplikace, kterou ale banka časem stáhne. Dočasně lze tedy používat obě verze Smartbankingu.

Diskuze ke článku
Mio
A kde je SK verze? To je pro FIO skutečně tak velký problém vydat aplikaci, která by fungovala v obou státech?

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze