Fio banka spouští placení hodinkami Garmin a Fitbit

1
Fio banka spouští placení hodinkami Garmin a Fitbit
Fotografie: Garmin
  • Česká Fio banka rozšiřuje možnosti placení, nově tak mohou její klienti platit pouhým přiložením chytrých hodinek
  • Pomocí služeb Garmin Pay a Fitbit Pay mohou také jednoduše vybírat z bankomatů

Jak píše Fio banka v tiskové zprávě, placení hodinkami je rychlé a jednoduché a klientům odpadá nutnost nosit s sebou klasickou platební kartu. Do příslušné aplikace (Garmin Connect nebo Fitbit) si stačí nahrát platební kartu od Fio banky a hned poté je možné hodinkami platit. Aplikace pracují s virtuálním otiskem karty, který je pro každé zařízení unikátní. Díky tomu se k obchodníkovi nedostanou reálné údaje o platební kartě klienta, tím je zajištěna bezpečnost. Placení pomocí Garmin Pay i Fitbit Pay zabere opravdu jen pár sekund. Stačí pouze hodinky přiblížit k platebnímu terminálu a vyčkat na potvrzení. Bezpečnost a jednoduchost, to jsou dva hlavní pilíře, na kterých tato technologie stojí.


K nejpoužívanějším metodám placení mobilem, které u nás využívá již více než 55 tisíc klientů, přidáváme další, abychom tuto populární alternativu nabídli i klientům s fitness hodinkami. Ti Garmin Pay a Fitbit Pay ocení zejména při sportovních aktivitách, ale i v běžném dni, jelikož hodinky mají neustále u sebe a nemusí nosit telefon ani peněženku s platební kartou. Pro naše klienty jsme také ve spolupráci s Garminem a Fitbitem připravili slevu od 15 do 36 procent na nová zařízení, která pro placení lze využít,“ komentuje spuštění nových služeb obchodní ředitel Jan Bláha.

Samotná aplikace i její používání je samozřejmě zdarma. Hodinkami lze také vybírat z bankomatů, které podporují bezkontaktní výběry. U Fio banky tuto funkci nabízí všechny bankomaty. Aktuálně je možné do služby přidávat debetní i kreditní karty Mastercard a Maestro.

Diskuze ke článku
Božetěch Kund
Božetěch Kund
Zbytečnosti .Bohatě stačí bezkontaktní karta kterou mám stále u sebe.I když moje banka a telefon umožnuje platit přes NFC.Děkuji nechci!!!

Načíst všechny komentáře

Přidat názor

Nejživější diskuze