Fio Banka hlásí milion klientů a pracuje na Garmin Pay a Fitbit Pay

Fio Banka hlásí milion klientů a pracuje na Garmin Pay a Fitbit Pay
Fotografie: Garmin
  • V květnu uplyne 10 let od toho, kdy firma získala bankovní licenci
  • V nedávných dnech Fio banka rovněž přivítala svého miliontého klienta
  • Pracuje na novinkách: chystá první vkladomaty a pracuje na rozvoji mobilní aplikace

V době, kdy Fio banka vznikla jako plnohodnotná banka, měla tehdy přibližně 50 tisíc klientů. Během 10 let svého působení si pravidelně připisovala roční přírůstek přibližně 100 tisíc nových klientů, nyní se tak může pyšnit více než milionem zákazníků, jak kromě jiného oznamuje v tiskové zprávě.


Byť se to může zdát jenom jako číslo, s milionem klientů se Fio banka může směle řadit mezi velké české banky. Je hezké, že se nám oba takto důležité okamžiky sešly nedaleko od sebe a máme tak pozitivní motivaci do budoucna v dnešní nelehké době. Můžeme si připomenout, co jsme dokázali a mít z toho radost. Před deseti a více lety bychom se o takové ambici neodvážili nahlas mluvit a nyní bych rád poděkoval všem, kteří se na uplynulém rozvoji podíleli. Stejné poděkování si zaslouží i ti, kteří nyní drží banku v chodu, aby naši klienti měli alespoň o jednu starost méně. Rozhodně však nestojíme na místě a jedeme dál,“ dodává generální ředitel Fio banky Jan Sochor.

Fio banka v uplynulém roce rozšířila své služby o několik podstatných novinek. Umožnila svým klientům platit mobilem pomocí Apple Pay i Google Pay, do Internetbankingu implementovala možnost nakupovat a prodávat podílové listy své vlastní investiční společnosti, razantně snížila poplatky za výběry z bankomatů nebo uvedla novou mobilní aplikaci Smartbanking.

V roce 2020 Fio banka chystá umisťovat svoje první vkladomaty, rozšířit svoje produktové portfolio o spotřebitelské splátkové úvěry nebo dále pracovat na rozvoji mobilní aplikace. Chystá také rozšíření plateb chytrými hodinkami o Garmin Pay a Fitbit Pay.

Fio banka vznikla na základech Finanční skupiny Fio založené již v roce 1993, do které patřil jak obchodník s cennými papíry, tak družstevní záložna. Postupem času začaly poskytované služby odpovídat spíš menší bance a bylo logické, že transformace na sebe nenechá dlouho čekat. V roce 2010 tak vznikla Fio banka, která postupně rozšířila své aktivity úspěšně i na Slovensko.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze