Fio banka spolu s Raiffeisenbank dnes oficiálně spouští platby pomocí Apple Pay

1
Fio banka spolu s Raiffeisenbank dnes oficiálně spouští platby pomocí Apple Pay
  • K výhodám Apple Pay patří rychlost, pohodlí i bezpečnost transakcí
  • U obou dvou bank došlo ke spuštění v úterý 15. 10. 2019

Fio banka spolu s Raiffeisenbank dnes spustily populární službu Apple Pay, která klientům přináší rychlý, jednoduchý a bezpečný způsob placení, u kterého odpadá potřeba s sebou nosit klasickou platební kartu. Do aplikace Wallet v iPhonu si stačí nahrát platební kartu od Fio banky, její přidání zabere jen chvilku a hned poté je možné mobilem platit. Aplikace pracuje s virtuálním otiskem karty, který je pro každé mobilní zařízení unikátní. Díky tomu se k obchodníkovi nedostanou reálné údaje o platební kartě klienta a tím je zajištěna bezpečnost. Placení pomocí Apple Pay navíc zabere opravdu jen pár sekund. Stačí pouze přiblížit telefon nebo chytré hodinky Apple a ověřit platbu otiskem prstu, PINem nebo pomocí Face ID. Bezpečnost a jednoduchost jsou podle Fio banky dva hlavní pilíře, na kterých tato technologie stojí.

„Dlouhodobě usilujeme o to, aby naši klienti měli své finance pohodlně k dispozici, v bezpečí a pod maximální kontrolou. Velmi nás proto těší, že si nyní mohou své platební karty od Mastercard přidat ke službě Apple Pay,” říká Petra Kopecká, tisková mluvčí Raiffeisenbank.

„Placení mobilem jsme umožnili části našich klientů před necelým půl rokem, nyní přichází řada i na klienty s iPhonem. Ti tak nyní mohou nechat svou klasickou plastovou kartu doma a vyrazit do města třeba jen s mobilem v kapse. Platit s Apple Pay je jednoduché a věříme, že ho naši klienti budou hojně využívat, “ komentuje zpřístupnění Apple Pay obchodní ředitel Fio banky Jan Bláha.

„Již téměř třetina Čechů využívá možnost placení mobilním telefonem. K tomuto růstu velkou měrou přispěly platební služby globálních firem v čele s Apple Pay, které jsme pomáhali do České republiky přivést. Jsme rádi, že ji mají nyní k dispozici i klienti Fio Banky. K výhodám Apple Pay patří rychlost, pohodlí i bezpečnost transakcí, kterou zajišťuje tokenizační technologie společnosti Mastercard umožňující spolehlivé propojení mobilního zařízení s platební kartou,“ uvedl Luděk Slouka, ředitel rozvoje produktů a inovací Mastercard pro Českou republiku, Slovensko a Rakousko.