Fotoaparát, který se vám vejde do dlaně? Takový je nový Instax Pal

Fotoaparát, který se vám vejde do dlaně? Takový je nový Instax Pal
Fotografie: Fujifilm
  • Jedná se o první produkt značky Instax, který pouze fotografuje
  • Kompaktní digitální fotoaparát odesílá fotografie přes Bluetooth 1 přímo do vašeho telefonu
  • Snímky můžete vytisknou pomocí jakékoli tiskárny z řady Instax Link nebo pomocí instantních hybridních fotoaparátů Instax mini Evo a Instax mini LiPlay
  • Instax Pal bude v prodeji od 5. října za 2 499 Kč

Společnost Fujifilm uvede na český trh Instax Pal, svůj první digitální fotoaparát o velikosti dlaně. Novinka umožňuje uživatelům jednoduše zachytit malé i velké životní okamžiky. V kombinaci s tiskárnami pro smartphony Instax Link představuje Instax Pal zcela nový způsob fotografování.

Japonská společnost Fujifilm Holdings Corporation uvedla v roce 1998 na trh produkty pod značkou Instax. Letos tedy slaví Instax již 25. výročí. Dosud se v nabídce značky objevovaly instantní fotoaparáty s funkcí fotografuj a tiskni a tiskárny pro smartphony s funkcí tiskni. Nově představený INSTAX Pal je tedy prvním produktem řady INSTAX, který „jen“ fotografuje.

Instax Pal

Tento nový kompaktní digitální fotoaparát se vejde do dlaně a odesílá fotografie přes Bluetooth 1 přímo do vašeho telefonu do speciální mobilní aplikace INSTAX Pal. Poté si své oblíbené snímky kdykoli vytisknete pomocí jakékoli tiskárny z řady Instax Link nebo pomocí instantních hybridních fotoaparátů Instax mini Evo a Instax mini LiPlay. Díky tomu můžete tisknout na všechny formáty Instax filmů, které preferujete – mini, Square nebo Wide. S pomocí Instax Pal lze také vytvářet digitální snímky, které si uložíte do smartphonu a následně je můžete sdílet na sociálních sítích.

Kapesní digitální fotoaparát INSTAX Pal umožňuje jednoduše pořizovat snímky jednou rukou a díky širokoúhlému objektivu je ideální i pro skupinové fotografie. Tím však výčet jeho zajímavých funkcí nekončí.

Focení na dálku – pomocí speciální aplikace pro telefony umožňuje tato funkce uživatelům být součástí foceného snímku. Stačí v aplikaci ve smartphonu zkontrolovat kompozici snímku ještě před pořízením fotky pomocí Instax Pal.

Intervalové snímání umožňuje uživateli pořizovat souvislé snímky v třísekundových intervalech, které lze následně upravovat v aplikaci a vybrat z nich ten nejlepší záběr.

Instax Animation spojuje více obrázků do jednoho videa podobně jako knížky flipbook, které simulují iluzi pohybu. Pokud uživatel zvolí funkci Instax Animation, vytiskne se fotka s QR kódem. Naskenováním QR kódu se animované video přehraje.

Režim L [Link] umožňuje uživatelům připojit Instax Pal přímo k tiskárně řady Instax Link přes Bluetooth. Snímky se pak stejně jako u dalších instantních fotoaparátů Instax automaticky vytisknou ihned po pořízení.

Víceúčelový odnímatelný kroužek lze použít jako praktické poutko, jednoduchý hledáček nebo jako stojánek fotoaparátu při focení na dálku.

Instax Pal

Kromě toho lze nahrát vlastní zvuk a nastavit jej jako zvukový efekt závěrky fotoaparátu, díky čemuž si můžete zařízení přizpůsobit. Instax Pal bude v prodeji hned v pěti barvách: Milky White, Powder Pink, Pistachio Green, Lavender Blue a Gem Black. Při uvedení na trh bude k dispozici také stylové silikonové pouzdro Instax Pal v pěti barvách a nový fotofilm "Soft Lavender" formátu mini.

Digitální fotoaparát Instax Pal bude v Česku v prodeji za výrobcem doporučenou maloobchodní cenu 2 499 Kč včetně DPH za verze Milky White, Powder Pink, Pistachio Green a Lavender Blue, resp. 2999 Kč včetně DPH za verzi Gem Black. Novinka se na trh dostane 5. října 2023. Pouzdro Instax Pal Design Silicone Case se začne prodávat také 5. října 2023 za cenu 379 Kč s DPH (varianty white, pink, green a blue), resp 429 Kč (varianta black).

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze