Google představil Nest Hub Max, všestranného chytrého pomocníka do domácnosti

1
Google představil Nest Hub Max, všestranného chytrého pomocníka do domácnosti
  • Nest Hub Max může být rovněž užitečným pomocníkem do kuchyně
  • Funkce Face Match rozpozná uživatele pomocí obličeje
  • Zařízení se začne prodávat za cenu přibližně šesti tisíc korun

Novinka s názvem Nest Hub Max nadchne všechny příznivce chytrých domácností, neboť v sobě kombinuje zařízení Google Home Max, Nest Camera a Google Home Hub. Nest Hub Max představený na konferenci Google I/O se pochlubí velkým desetipalcovým HD displejem s kamerou, která disponuje funkcí Face Match, pomocí níž dokáže rozpoznat obličej uživatele. Díky provázanosti s Google Fotkami může zařízení posloužit rovněž jako stylový fotorámeček, avšak možnosti jsou mnohem širší.

Google Nest Hub Max

Užitečná je zejména funkce střežení domácnosti ve chvílích, kdy nikdo není doma. V případě výskytu nezvaného návštěvníka tak budete okamžitě informování, třeba na váš smartphone. Nest Hub Max velmi dobře poslouží také ke spojení s rodinou či přáteli. Podle Googlu je nový Nest Hub Max rovněž skvělým pomocníkem do kuchyně a na rozdíl od obyčejné kuchyňské televize může uživateli poradit, jak připravit chutný pokrm. S dalšími uživateli se lze spojit skrze Google Duo, které umožňuje propojení se zařízeními s Androidem i iOS. Duo zároveň může posloužit k zanechání zpráv pro další členy domácnosti.

Nest Hub Max bude dostupný již během tohoto léta v USA za cenu 229 amerických dolarů (přibližně 6 tisíc korun s daní). Následně se dostane do dvanácti dalších zemí. Našinec bude moci Nest Hub Max pořídit například v sousedním Německu.