Které seriály z HBO GO a Netflixu byste si neměli nechat ujít?

Které seriály z HBO GO a Netflixu byste si neměli nechat ujít?
Fotografie: @freestocks
  • Na své si přijdou milovníci sci-fi, hororu, komedie i kriminálek
  • Nechybí hity jako Stranger Things nebo Game of Thrones, ale i další zajímavé seriály

V návaznosti na náš předchozí článek s výběrem videoher se zaměříme na seriály. Níže uvedený seznam obsahuje seriály, které je možné zhlédnout na streamovacích platformách Netflix a HBO GO, zaujaly nás a doporučili bychom je ke zhlédnutí.

Výběr seriálů na HBO GO

The Wire

Seriál The Wire nabídne nevšední pohled na obchod s drogami odehrávající se ve městě Baltimore, a to jak z perspektivy drogových dealerů, tak (zkorumpované) policie. Krutá a syrově vyobrazená realita četných sociálních problémů vedoucích ke zvýšené kriminalitě je divákovi servírována v pěti sériích po přibližně 12 epizodách.

The Sophranos

Pokud jste příznivci dramat a gangsterek, dejte šanci seriálu The Sophranos. V hlavní roli účinkuje kriminálník Tony Soprano, který musí vyřešit problémy v osobním životě, nenechat se zatknout a ještě se vypořádat s konkurencí, která mu jde po krku.

Game of Thrones

Nahota, násilí a nekončící mocenské boje? Fenomén seriálu Game of Thrones na motivy knih od spisovatele George R. R. Martina jistě znáte. Pokud jste seriál doposud neviděli, proč mu nyní nedat šanci?

Westworld

Pro fanoušky žánru sci-fi doporučujeme seriál Westworld pojednávající o futuristickém zábavním parku obydleném robotickými bytostmi. Odvážíte se vstoupit?

Výběr seriálů na Netflixu

Stranger Things

Další fenomén, tentokrát však z produkce Netflixu, sleduje osud party kamarádů, která svádí boj s nebezpečným protivníkem pocházejícím z paralelního světa temnoty. Pro fanoušky mysteriózna naprostá povinnost.

Dracula

Další adaptace krvežíznivého hraběte Drákuly od Brama Stokera nabídne sice pouze tři epizody, zato však s delší stopáží a sympatickým hlavním (anti)hrdinou. Seriál doporučujeme rovněž kvůli jeho originálnímu pojetí „vládce temnot“, suchému humoru a skvělému hereckému výkonu Claese Banga.

The Witcher

Nejnovější zpracování Zaklínače od polského spisovatele Andrzeje Sapkowského možná nepřekoná kvality videoherní adaptace, kterou jsme dříve doporučovali, stále se však jedná o vydařený seriál, který stojí za zhlédnutí zejména, pokud jste četli knižní předlohu.

BoJack Horseman

Na první pohled seriál pro děti je ve skutečnosti dospěláckou satirou, která se točí kolem mluvícího koně Bojacka, který si musí poradit s krizí středního věku.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze