Hackeři mohou napadnout i sexuální hračky. Není to taková legrace, jak to zní

Hackeři mohou napadnout i sexuální hračky. Není to taková legrace, jak to zní
Fotografie: qiui.store
  • Pás cudnosti dnes umožňuje ovládání přes aplikaci
  • Hacker se může zmocnit vzdáleného přístupu

Pásy cudnosti nepatří jen do muzeí a do lechtivých historek ze středověku. Když trochu zapátráte v nabídce specializovaných sexshopů, najdete v něm i kousky, které zcela odpovídají moderním trendům.

A to hned ze dvou důvodů. Jednak jsou určeny pro muže a také využívají spolupráce s chytrými mobilními telefony. Zatímco první verzi Cellmate Chasity Cage bylo možno ovládat aplikací přes Bluetooth, ta druhá umožňuje i vzdálený přístup.

Cellmate

Je nasnadě, že něco tak delikátního začnou zkoumat hackeři. Tentokrát to byli naštěstí ti etičtí z pentestpartners.com, kteří zjistili, že zařízení trpí celou řadou bezpečnostních nedostatků. K těm nejkřiklavějším asi patří přenášení a ukládání hesla v nezašifrované podobě. To znamená, že útočník může snadno získat přístup, a navždy tak uzamknout dotčenou osobu.

Aby byl pás cudnosti autentičtější, zcela na něm chybí nějaké nouzové tlačítko. V případě takového napadení by tak byla nejspíše nutná cesta na pohotovost, případně na hasičskou stanici, kde by došlo k sejmutí za pomocí hrubé síly a patřičných nástrojů. Nepříliš lákavá představa, co říkáte? Naštěstí samotný hardware je stejně děravý jako software, a tak autoři hacku přidávají i návod, jak lze uzamčení obejít zásahem do elektroniky.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze