HBO zveřejnilo první trailer ke druhé řadě seriálu The Last of Us

HBO zveřejnilo první trailer ke druhé řadě seriálu The Last of Us
Fotografie: HBO
  • Druhá řada vyjde v roce 2025, HBO zatím neuvedlo přesné datum
  • Série se posune v ději, stejně jako videohra, o pět let dopředu
  • V traileru je vidět návrat do města, kde bydlí i Joelův bratr

Když v roce 2023 HBO spustilo první díl seriálu The Last of Us, bylo jasné, že se tenhle seriál, natočený podle videohry, velmi rychle stane hitem a dočkáme se pokračování. Tento rok to sice nebude, ale HBO nyní představilo nový trailer, kde sice neuvádí přesné datum premiéry druhé řady, ale je jasné, že se jí dočkáme už příští rok a s dalšími novými postavami.

Hned na začátku upoutávky můžeme vidět Catherine O’Haru, která pravděpodobně hraje terapeutku Joela. Následně se objeví město, ve kterém Joel a Ellie zůstali a kde Joel našel svého bratra. Následně je ale vidět, že se na město žene obrovská armáda nakažených. Druhá řada by měla adaptovat videohru The Last of Us Part II, která se posunula o pět let dopředu, ale dá se očekávat, že příběh se může lehce lišit.

Seriál získal podle variety.com celkem osm cen Emmy z celkových 24 nominací. Příběh začíná v roce 2003, kdy je lidstvo téměř vyhubeno kvůli parazitické houbě Cordyceps, která napadá jejich mozek a dělá z nich prakticky živé zombie. O 20 let později se Joel (Pedro Pascal) snaží přežít, jak je to v postapokalyptickém světě možné. Dostane výhodnou nabídku, aby odvedl Ellie (Bella Ramsey) z karanténní zóny. Následně zjistí, že Ellie je nejspíše jedinou osobou na světě, která by mohla zachránit lidstvo před nákazou, jelikož se narodila imunní.


Pokud si chcete zkrátit čekání, můžete se na Maxu zatím podívat na nový seriál Tučňák, který se odehrává v komiksovém Gotham City. Hlavní roli si zde zahrál Colin Farrell, který chce jako Oswald Cobblepot převzít roli krále podsvětí poté, co dosavadní král Carmine Falcone zemřel. Aby se ale mohl ujmout nadvlády, bude muset zabít jeho nástupce. A v nabídce je i třetí série seriálu Cesta ven – hororového seriálu, který uvěznil několik desítek lidí ve městečku, ze kterého není úniku.