Kolik bude stát služba Max v ČR? Čekejte zdražení oproti HBO Max

Kolik bude stát služba Max v ČR? Čekejte zdražení oproti HBO Max
Fotografie: HBO Max
  • Standardní tarif vyjde na 219 Kč, ale nenabídne vysokou kvalitu obrazu
  • Nároční uživatelé budou muset sáhnout po tarifu Premium
  • Máte-li počáteční 33% slevu, zůstane zachována

Před nedávnem jsme vás informovali o tom, že velká změna týkající se streamovací platformy HBO Max dorazí i do České republiky. Řeš je o změně názvu z HBO Max na Max a výraznému zvětšení knihovny titulů. Nabídka staronové služby Max by se v základu neměla měnit, avšak přibude spousta nových titulů. Vybírat budete moci seriály i filmy od Warner Bros., animáky z Cartoon Network a superhrdiny od DC. Navrch přibude rozsáhlá videotéka od Discovery+, což značí různé dokumentární série, přičemž společnost zdůrazňuje například dnes oblíbený žánr true crime. Dále se Max zaměřuje i na sport, včetně živých přenosů. Již nyní je potvrzeno, že všichni uživatelé získají kompletní přístup k přenosům z Letních olympijských her 2024 v Paříži.

Max

České ceny

Dnes došlo k tolik očekávanému odtajnění českých cen a příliš radosti uživatelé zřejmě mít nebudou. Nově jsou k dispozici dva tarify, a to Standard a Premium. Základní varianta Standard vyjde na 219 Kč měsíčně, což je o 20 Kč více než dosavadních 199 Kč u HBO Max. Problémem je, že i přes vyšší cenu vám společnost velmi výrazně zhorší podmínky používání. Zapomeňte na 4K rozlišení, dokonce zmizí i možnost sledovat obsah na 3 zařízeních současně. Tyto vymoženosti zůstanou jen pro tarif Premium, který však vyjde na 299 Kč, což je o 100 Kč více než doposud. Ve výsledku tak ze strany Max dochází ke zdražení a současně u tarifu Standard ke zhoršení nabídky pro zákazníky. V Premium si taky budete moci stáhnout 100 titulů k přehrání offline, u varianty Standard pouze 30. Počet souběžných streamů u Premium bude 4 (o 1 více než u HBO Max), tedy dvojnásobek oproti tarifu Standard.

Tarify služby Max Standard Premium
Měsíční paušál 219 Kč 299 Kč
Roční paušál 2 190 Kč 2 990 Kč
Kvalita obrazu Full HD 4K
Souběžné streamy 2 4
Stažené položky 30 100

K oběma tarifům bude možné dokoupit balíček Sport, kdy za dalších 70 Kč měsíčně získáte přístup k televizním kanálům Eurosport 1 a Eurosport 2, současně také k dalším materiálům, například z Letních olympijských her v Paříži.

Lze nějak ušetřit?

Zvýšení cen je nemilou skutečností a uživatelé dost možná budou řešit, jak si cenu snížit. Řešením, které je teoreticky dostupné všem, je zaplatit na rok dopředu. V takovém případě vás tarif Standard vyjde na 2 190 Kč (tedy 182,50 Kč měsíčně). V případě tarifu Premium je cena při roční platbě 2 990 Kč (tedy 249 Kč měsíčně).

Druhým způsobem, jak ušetřit, je promo akce z roku 2022. Pokud máte u HBO Max 33% slevu, zůstane vám platná i u nového tarifu Standard. Po změně na Max budete s 33% slevou platit 147 Kč měsíčně, namísto dosavadních 132 Kč. Kaňkou na kráse je, že sleva nebude uplatnitelná na tarif Premium. Pokud tedy chcete využívat 4K kvalitu a další výhody, musíte se obejít bez slevy.

Srovnání s konkurencí

Po změně z HBOX Max na Max se služba stane již spíše dražší na českém trhu, o čemž se můžete přesvědčit v přehledné porovnávací tabulce. V ní už jsou zahrnuty pouze nové ceny služby Max a rovněž i nové ceny za službu SkyShowtime, kterou vstoupí v platnost 23. dubna.

Max Standard Max Premium Disney+ Netflix Basic Netflix Standard Netflix Premium SkyShowtime Standard Plus SkyShowtime Standrd Voyo
Měsíční paušál 219 Kč 299 Kč 239 Kč 199 Kč 259 Kč 319 Kč 219 Kč 159 Kč 159 Kč
Roční paušál 2 190 Kč 2 990 Kč 2 390 Kč Nelze Nelze Nelze 1 759 Kč 1 259 Kč Nelze
Reklama Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ne Ano Ne
Kvalita obrazu Full HD 4K 4K HD Full HD 4K Full HD Full HD Full HD
Počet zařízení souběžně 2 4 4 1 2 4 3 3 3
Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze