HomePod mini se po aktualizaci naučí měřit teplotu a vlhkost

HomePod mini se po aktualizaci naučí měřit teplotu a vlhkost
Fotografie: Apple
  • Zařízení má tyto senzory ve svém těle
  • Applu trvalo přes dva roky, než je zprovoznil

Jakmile Apple představil HomePod mini a poslal ho prvním uživatelům, našli se samozřejmě tací, kteří podrobně prozkoumali jeho útroby. Tam na ně čekalo překvapení v podobě senzorů, které jsou schopny snímat teplotu a vzdušnou vlhkost, ačkoli taková funkce není v nabídce připojeného softwaru a výrobce ji ani oficiálně neinzeroval.

Panoval proto názor, že se jedná o čidla, které přístroj používá jen pro svůj provoz a pro případné servisní zásahy. Pravděpodobnější ale bude vysvětlení, že Apple potřeboval tuto funkčnost vyladit po softwarové stránce a začne ji nabízet později. Tomu by ostatně napovídaly postřehy uživatelů z testování HomePod OS 16.3, kde se tato funkčnost vyskytuje.


Vedle toho, že tak získáte další informaci o své prostředí, můžete ji zakomponovat do celého systému chytré domácnosti. Kupříkladu by mělo být možné nastavit spuštění zvlhčovače vzduchu při poklesu vzdušné vlhkosti pod určitou hranici.

Apple HomePod mini
Měření teploty a vlhkosti poskytne zcela nové možnosti pro napojený systém chytré domácnosti.

Zajímavé jsou i informace, které Apple přidal v rámci poznámky na své produktové stránky. Píše se zde, že „snímání teploty a vlhkosti je optimalizováno pro vnitřní prostředí v domácnostech, kde se okolní teplota pohybuje kolem 15 °C až 30 °C a relativní vlhkost kolem 30 % až 70 %. Přesnost se může snížit v některých situacích, kdy je zvuk přehráván po delší dobu při vysokých úrovních hlasitosti. HomePod vyžaduje určitý čas na kalibraci snímačů ihned po spuštění, než se zobrazí výsledky.

Zřejmě kalibrace a přesnost měření byly důvodem, proč Applu trvalo přes dva roky, než tuto funkci zprovoznil. Nicméně je potěšitelné, že se tak nakonec stalo, čímž například odpadá potřeba migrovat na větší a vybavenější HomePod.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze