Huawei popisuje svůj televizor jako chytrý reproduktor s obřím displejem

Huawei popisuje svůj televizor jako chytrý reproduktor s obřím displejem
  • Televizor od Huawei používá operační systém Harmony OS
  • Zaujme množstvím chytrých funkcí

Vedle smartphonů dnes představil Huawei také novou chytrou televizi, na které je zajímavé hlavně to, že sází na svůj vlastní operační systém pojmenovaný jako Harmony OS. Má obvyklé rozlišení 4K a přijde ve čtyřech různých velikostech. Na začátku do budou modely s úhlopříčkou 65 a 75 palců, 55 a 85palcový model se dostanou do prodeje později.

Huawei Vision

Z hlavních funkcí, které Huawei na své tiskové konferenci zdůraznil, lze jmenovat Quantum Dot displej, tenké rámečky a kameru, která jako periskop vyjede z těla zařízení jenom v případě, že je to zapotřebí. Televize může také díky schopnostem Harmony OS fungovat jako hub pro domácí chytrá zařízení, která zvládnou HiLink.

Huawei Vision

Huawei si rovněž hodně zakládá na umělé inteligenci a toto zařízení spíše popisuje jako „chytrý reproduktor s obří obrazovkou“. Televize rozumí hlasovým povelům, umí rozpoznávat obličeje a sledovat váš pohyb. Dokáže například rozpoznat, že se dívají děti a upravit obraz tak, aby jim neškodil – patrně odfiltrováním modré složky světla. Pokud máte telefon stejné značky, obsah z něj dostanete do televize jedním mávnutím. Nebo můžete sáhnout po klasickém dálkovém ovladači, který má touchpad a nabíjí se přes USB-C.

Huawei Vision

Huawei zatím neodhalil cenu ani země, ve kterých se bude tento televizor prodávat. Je tak otázkou, jestli se Huawei Vision vůbec podívá za hranice Číny.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze