Huawei představil líbivý chytrý reproduktor za lidovou cenu. Objeví se i u nás?

Huawei představil líbivý chytrý reproduktor za lidovou cenu. Objeví se i u nás?
  • Dostupnost ani cena mimo čínský trh zatím nebyla ohlášena
  • Cena činí v přepočtu 1 600 korun s daní
  • Reproduktor nabídne líbivý design, kvalitní zvukové podání a chytrého hlasového asistenta Xiaoyi

Čínská společnost Huawei se i přes hlasy pesimistů stala jedním z velkých hráčů na poli spotřební elektroniky a nyní může svými produkty směle konkurovat i technologickým gigantům jako Apple nebo Samsung. Nyní se Huawei rozhodl konkurentům zatopit i na poli chytrých reproduktorů. Huawei AI byl představen během akce věnované nové vlajkové lodi Huawei Mate 20 Pro v Šanghaji.

U koho se chytrý reproduktor inspiroval je patrné již na první pohled – podobnost s HomePodem od Applu se jednoduše nezapře. Reproduktor bude k dispozici v šedé a bílé variantě za cenu 399 čínských juanů (přibližně 1 600 korun i s daní). Uvnitř zařízení se skrývá Histen – zvuk vylepšující software, který dobře známe z telefonů téže značky. Potěší dva pasivní subwoofery, šest mikrofonů i schopnost rozeznávat různé členy domácnosti podle hlasu. Na designu a vyladění akustiky se podílela renomovaná dánská Hi-Fi společnost Dynaudio.

Zařízení integruje hlasového asistenta Xiaoyi, takže lze propojit s dalšími chytrými zařízeními ze skupiny HiLink. Podrobnější informace o tom, kdy bude chytrý reproduktor k dostání na dalších trzích a jestli se plánuje propojení i s dalšími chytrými asistenty jako Alexa nebo Google Asistent, prozatím Huawei neoznámil.

Diskuze ke článku
V diskuzi zatím nejsou žádné příspěvky. Přidejte svůj názor jako první.
Přidat názor

Nejživější diskuze